Curs valutar 31 martie: Euro creste, dolarul ajunge la cel mai mic nivel din ultimele 5 luni

Joi, 31 Martie 2016, ora 13:34
5081 citiri
Curs valutar 31 martie: Euro creste, dolarul ajunge la cel mai mic nivel din ultimele 5 luni
Foto: Twitter/BNR

Euro a crescut, joi, ajungand la maximul ultimelor doua saptamani, in timp ce dolarul a continuat sa se deprecieze puternic.

Banca Nationala a Romaniei a cotat moneda unica la 4,4738 lei/unitate, in crestere cu 0,35% fata de sedinta precedenta.

Cursul afisat de BNR reprezinta nivelul maxim atins de euro in ultimele doua saptamani.

Curs BNR complet | Convertor valutar | Comparator evolutii valute | Curs valutar banci

"EUR/RON a inchis ieri aproape fara variatie, langa 4,4650, in pofida unei miscari in jos din prima parte a sedintei care a trimis perechea aproape de minimul de la inceputul lunii martie (4,4550).

Lichiditatea peste medie sugereaza ca aprecierea leului a fost ghidata de ordine comerciale mari. Totusi, pana la finalul zilei, moneda romaneasca s-a corelat cu tendinta regionala de depreciere (si zlotul, si forintul au pierdut teren) si a cedat castigurile anterioare.

Pe calendarul de astazi se afla doua evenimente interne importante: discutiile din comisia juridica a Camerei Deputatilor pe tema legii darii in plata, care preced votul final (care ar putea veni saptamana viitoare) si sedinta de politica monetara a BNR (banca centrala a decis sa mentina neschimbata dobanda de politica monetara).

Astfel, credem ca leul s-ar putea tranzactiona astazi mai degraba sub presiuni de depreciere", se arata intr-o analiza ING Bank remisa joi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#curs euro leu, #curs bnr euro, #curs BNR dolar, #curs bnr, #curs franc, #pret aur , #Curs valutar