Curs valutar 1 aprilie: Euro scade usor, dolarul ajunge la un nou minim

Vineri, 01 Aprilie 2016, ora 13:30
5244 citiri
Curs valutar 1 aprilie: Euro scade usor, dolarul ajunge la un nou minim
Foto: Arhiva Ziare.com

Euro a inregistrat o scadere usoara, vineri, in timp ce dolarul a atins un nou minim al ultimelor 5 luni.

Banca Nationala a Romaniei a afisat o cotatie de 4,4714 lei/unitate pentru moneda unica. Aceasta s-a depreciat cu 0,05% fata de sedinta precedenta.

La randul sau, dolarul a inregistrat un declin de 0,36%, pana la 3,9206 lei/unitate, nivel ce reprezinta minimul ultimelor 5 luni.

Cursul francului elvetian a scazut nesemnificativ, vineri, de la 4,0872 lei/unitate pana la 4,0866 lei/unitate, in timp ce aurul s-a ieftinit de la 156,1066 lei/gram la 155,3644 lei/gram.

Curs BNR complet | Convertor valutar | Comparator evolutii valute | Curs valutar banci

"Leul a inchis, ieri, usor mai slab, langa 4,4700/EUR, ignorand tendinta regionala de apreciere. Evolutia mai slaba a leului fata de cea a monedelor regionale ar putea avea de-a face cu tensiunile din piata privind legea darii in plata.

Discutiile de ieri din comisia juridica nu au adus vreo concluzie, iar votul efectiv asupra unor posibile amendamente a fost amanat pentru 5 aprilie (se pare ca programul 'Prima Casa' va fi exclus din sfera de aplicare a legii).

Principalul eveniment de astazi este raportul privind piata muncii din SUA, pe care ING il asteapta sa surprinda pozitiv. Acest fapt ar putea pune presiuni pe leu daca va duce la reaparitia asteptarilor din piete pentru o majorare a dobanzii Fed in iunie.

Astfel, pana la datele din SUA, ne asteptam ca EUR/RON sa ramana mai degraba fara variatie, in jurul a 4.4700, cu posibile presiuni in sus catre finalul zilei", se arata intr-o analiza ING Bank remisa vineri.

#curs euro leu, #curs bnr euro, #curs BNR dolar, #curs bnr, #curs franc, #pret aur , #Curs valutar