Curs valutar 16 noiembrie: Guvernul Ciolos da testul in Parlament, leul se intareste

Luni, 16 Noiembrie 2015, ora 13:23
6114 citiri
Curs valutar 16 noiembrie: Guvernul Ciolos da testul in Parlament, leul se intareste
Foto: Arhiva Ziare.com

Leul s-a apreciat, luni, in fata euro, in contextul in care ministrii Guvernului Dacian Ciolos sunt audiati de comisiile de specialitate din Parlament.

Banca Nationala a Romaniei a cotat moneda unica la 4,4377 lei/unitate, ceea ce inseamna un salt mic, de 0,08%, pentru leu, comparativ cu sedinta anterioara.

Curs BNR complet | Convertor valutar | Comparator evolutii valute | Curs valutar banci

"Desi a deschis mai jos sedinta de vineri, perechea EUR/RON s-a aflat sub presiuni de cumparare, testand nivelul de 4,4500 pe fondul unor volume in crestere. In a doua parte a sedintei, perechea a inceput sa se miste in jos, inchizand fara variatie langa 4,4460.

In tranzactiile de seara, din afara orelor obisnuite, a continuat sa coboare spre 4,4400. Pentru astazi, avand in vedere cresterea aversiunii fata de risc, am putea vedea leul tranzactionandu-se sub presiuni de depreciere. A fost cotat langa 4,4400/EUR in tranzactiile timpuri", se arata intr-o analiza ING Bank de luni.

Guvernul Ciolos beneficiaza de un sprijin politic larg, iar acest lucru ar trebui sa fie pozitiv pentru activele locale in viitor, deoarece reduce riscurile pentru derapaje fiscale in anul electoral 2016, in opinia specialistilor bancii olandeze.

"Totusi, desi unii ministri au un istoric profesional solid (de exemplu, noul ministru de Finante este un fost economist la banca centrala, Fondul Monetar International si Comisia Europeana), acestia vor avea o misiune dificila avand in vedere birocratia impamantenita.

Mai mult, spatiul de manevra este limitat de faptul ca majoritatea parlamentarilor a votat in favoarea unor masuri fiscale expansioniste care vor duce la un deficit bugetar de 3,3% din PIB in 2016, daca nu se vor lua masuri compensatorii", avertizeaza analistii ING Bank.

#curs valutar, #curs euro leu, #curs euro bnr, #curs bnr, #curs dolar bnr, #curs dolar, #curs franc, #pret aur , #Curs valutar