Curs valutar 9 noiembrie: Tot nu avem premier, iar euro si dolarul iau fata leului

Luni, 09 Noiembrie 2015, ora 13:30
3040 citiri

Euro si dolarul s-au apreciat, luni, in contextul in care presedintele Klaus Iohannis inca nu a desemnat un nou premier, dupa demisia lui Victor Ponta din aceasta functie.

Momentan, avem un prim-ministru interimar, pe ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, iar seful statului are o noua runda de negocieri cu partidele, luni si marti.

In aceste conditii, Banca Nationala a Romaniei a cotat un euro la 4,4580 lei/unitate, ceea ce inseamna o crestere de 0,13% pentru moneda unica, comparativ cu sedinta precedenta.

Curs BNR complet | Convertor valutar | Comparator evolutii valute | Curs valutar banci

Similar, dolarul a avansat pana la 4,1329, marcand o crestere de aproape 1% fata de sedinta anterioara.

Francul elvetian s-a apreciat de la 4,1139 lei/unitate la 4,1211 lei/unitate, in timp ce aurul s-a ieftinit, luni, de la 145,9010 lei/unitate la 145,4077 lei/unitate.

"Leul s-a depreciat vineri in conditiile in care incertitudinile politice au continuat sa aiba un efect negativ. Astfel, in pofida unei deschideri mai jos, perechea EUR/RON a inchis, in cele din urma, in crestere cu aproape 0,1%, in apropiere de 4,4600.

Din semnalele de pana acum, evenimentele de pe scena politica converg catre scenariul nostru de baza (un guvern tehnocrat), evitand alegerile anticipate, ceea ce inseamna ca leul si-ar putea reveni in aceasta saptamana.

Pentru astazi, credem ca EUR/RON se va tranzactiona peste 4,4500 fara variatii importante in conditiile in care asteptam in aceasta saptamana a doua runda de consultari cu presedintele Iohannis privind nominalizarea premierului", se arata intr-o analiza ING Bank de luni.

#curs euro leu, #curs euro bnr, #curs dolar bnr, #curs bnr, #curs franc, #pret aur , #Curs valutar