Curs valutar 9 mai: Leul castiga teren. Este doar un moment de respiro?

Luni, 09 Mai 2016, ora 13:31
2912 citiri
Curs valutar 9 mai: Leul castiga teren. Este doar un moment de respiro?
Foto: Twitter/BNR

Leul s-a apreciat, luni, in fata principalelor valute, insa acesta ar putea fi doar un moment de respiro pentru moneda nationala.

Banca Nationala a Romaniei a cotat euro la 4,4869 lei/unitate, ceea ce inseamna un salt de 0,32% pentru leu fata de sedinta anterioara.

Saptamana trecuta a fost testat pragul de 4,50 lei/unitate, care ar putea fi depasit din nou in urmatoarele zile, potrivit analistilor ING Bank.

Leul a castigat teren, luni, si in fata dolarului, care a fost cotat la 3,9352 lei/unitate, in timp ce francul elvetian a ajuns de la 4,0741 lei/unitate la 4,0611 lei/unitate.

Luni, aurul s-a ieftinit de la 162,3029 lei/gram la 161,5456 lei/gram.

Curs BNR complet | Convertor valutar | Comparator evolutii valute | Curs valutar banci

"Pe plan intern, Legea darii in plata intra in vigoare de vineri. Cum se mentin incertitudinile cu privire la impactul acesteia si in Parlament exista discutii despre alte initiative cu efect negativ asupra bancilor, contextul intern ramane negativ pentru leu.

In plus, scena politica devine mai animata inaintea alegerilor de luna viitoare, care vor fi un eveniment important inaintea celor parlamentare de la finalul anului.

Astfel, contextul intern ar trebui sa ramana negativ pentru moneda romaneasca, iar aceasta ar putea continua sa se deprecieze saptamana aceasta chiar si in absenta unor presiuni externe. Astfel, am putea vedea un interval de 4,49-4,53 pentru EUR/RON in zilele urmatoare", se arata intr-o analiza ING Bank remisa luni.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#curs euro leu, #curs euro bnr, #curs bnr, #curs dolar bnr, #curs dolar, #curs franc, #pret aur , #Curs valutar