Curs valutar 17 februarie: Leul pierde pe toate fronturile

Marti, 17 Februarie 2015, ora 13:12
1475 citiri
Curs valutar 17 februarie: Leul pierde pe toate fronturile

Leul s-a depreciat, marti, fata de principalele valute, in contextul negocierilor esuate legate de Grecia si continuarea conflictului din Ucraina.

Astfel, Banca Nationala a Romaniei a afisat un curs de 4,4480 lei/unitate, ceea ce marcheaza o scadere de 0,16% fata de sedinta precedenta pentru moneda nationala.

Leul a pierdut, marti, 0,36% in fata dolarului, care a ajuns la 3,9052 lei/unitate.

Francul elvetian a crescut usor, de la 4,1824 lei/unitate la 4,1895 lei/unitate, iar aurul s-a ieftinit de la 154,3530 lei/gram la 153,3826 lei/gram.

INSTRUMENTE UTILE

Curs BNR complet

Convertor valutar

Comparator evolutii valute

Curs valutar banci

"Leul s-a tranzactionat fara variatii prea mari ieri si a inchis fara vreo schimbare fata de sedinta precedenta, la 4,4440/EUR.

Stirile care au venit din Ucraina au fost negative, iar in privinta problemei grecesti nu s-a realizat vreun progres, asadar contextul pare nefavorabil.

Pietele vor urmari astazi cu atentie informatiile privind negocierile grecesti la intalnirea periodica a ministrilor de Finante ai UE.

Credem, asadar, ca moneda romaneasca s-ar putea deprecia astazi si s-ar putea misca pe termen scurt catre 4,46/EUR, in timp ce depasirea acestui nivel ar putea accentua miscarea.

Intoarcerea investitorilor americani din vacanta ar putea accelera deprecierea", au explicat specialistii ING Bank, intr-o nota remisa Ziare.com.

Cursul euro preconizat de analiștii financiari pentru următorul an. Majoritatea se așteaptă la creșterea datoriei publice
Cursul euro preconizat de analiștii financiari pentru următorul an. Majoritatea se așteaptă la creșterea datoriei publice
Peste 80% dintre analiștii Asociației CFA România anticipează o depreciere a leului în următoarele 12 luni, în timp ce restul preconizează o stagnare. În privinţa riscurilor pe un orizont...
#curs euro leu, #curs bnr euro, #curs dolar bnr, #curs bnr, #curs franc elvetian, #pret aur , #Curs valutar