Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Curs valutar 11 iulie Alpha Bank afiseaza cele mai bune cotatii la vanzare euro si dolar

Curs valutar 11 iulie Alpha Bank afiseaza cele mai bune cotatii la vanzare euro si dolar


Alpha Bank ofera, joi, cele mai avantajoase cotatii, atat pentru euro, cat si pentru dolarul american. Astfel, banca afiseaza la vanzarea monedei europene un curs de 4,4300 lei, iar la vanzarea dolarului american, un curs de schimb de 3,3952 lei.

Un curs similar celui de la vanzarea euro afisat de banca (4,4300 lei), este intalnit si la casele de schimb Inter- Discret si Luxor, care vand moneda euro la acelasi pret.

La cumparare euro, avantajul este in favoarea caselor de schimb, cotatia cea mai avantajoasa fiind afisata de casa de schimb Real GI, de 4,4200 lei.Volksbank face rocada cu BCR

Volksbank face schimb cu BCR si afiseaza joi cele mai proaste cotatii la vanzare pentru principalele monede. Banca vinde euro la un curs dezavantajos de 4,5170 lei si dolarul american la 3,5540 lei.

In acelasi timp, si Alpha Bank afiseaza cel mai slab curs la cumparare monedei americane, care coteaza dolarul la 3,3391 lei.

La cumparare euro, BCR continua sa afiseze cel mai prost curs , de 4,3600 lei.

Revenind la cotatia leu-euro din banci, Volksbank vindea, joi, cel mai scump moneda europeana, in timp ce o buna parte din concurenti, precum BCR sau BRD, o vindeau cu 4,5000 lei, respectiv 4,5150 lei.

Cel mai ieftin euro si dolar, poate fi cumparat joi de la Alpha Bank, care afiseaza pentru cei interesati sa cumpere valuta, un pret la vanzare euro de 4,4300 lei, iar la vanzare dolar american, un curs de schimb de 3,3952 lei.

Avantajul oferit de casele de schimb

Cel mai bun curs valutar la casele de schimb pentru vanzarea euro este oferit de Inter-Discret si de Luxor, case de schimb ce practica acelasi curs de 4,4300 lei pentru un euro.

O alta agentie de schimb valutar care vinde euro la un cost atractiv este OK, care afiseaza un curs de 4,4450 lei/euro.

La cumparare euro, avantajul este oferit joi de casa de schimb valutar Real GI, care afiseaza o cotatie pentru moneda europeana de 4,4200.

In acelasi timp, pentru dolarul american, cel mai avantajos curs la cumparare, este intalnit la casa Luxor, de 3,4300 lei.

Spre exemplu, in momentul de fata, un euro este vandut cel mai avantajos la 4,4300 lei. Pentru o rata de 250 euro, clientii care schimba la cel mai dezavantajos curs platesc in plus 21,75 lei.

In acelasi timp, si pentru dolarul american pierderea ar fi destul de importanta, de 39,7 lei la un schimb de 250 dolari, in cazul tranzactionarii la cel mai slab curs pentru vanzare dolar.

Intr-un an, daca proportia se pastreaza, suma platita in plus ajunge la 476,4 lei, doar din simpla acceptare a unui curs prea mare.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1458 ori