Curs valutar 12 august. OTP vinde, luni, cel mai scump valuta

Luni, 12 August 2013, ora 11:10
2176 citiri
Curs valutar 12 august. OTP vinde, luni, cel mai scump valuta

Valuta cumparata prin intermediul bancilor este mai scumpa decat la casele de schimb valutar. Astfel, cine doreste sa vanda euro sau dolari iese in pierdere daca se adreseaza bancilor.

Luni, la vanzarea monedei europene si a dolarului american, avantajul este in favoarea casei de schimb Luxor. In acelasi timp, casa Luxor, M&S si Centrul Vechi afiseaza cel mai bun curs la cumpararea dolarului american.

In schimb, la banci, cea mai mica rata de schimb pentru un euro este afisata, la vanzare, de CEC SI Alpha Bank, iar cel mai mare curs de schimb este afisat de BRD si OTP. BCR afiseaza cel mai dezavantajos curs la cumparare pentru dolarul american.

Cursul de schimb euro si dolar afisat de banci

Cei mai afectati de diferentele de curs valutar sunt clientii cu credite in valuta.

Luni, cel mai ieftin euro il puteti cumpara de la CEC si Alpha Bank, institutii de credit ce practica un curs de 4,4400 lei pentru un euro, respectiv 4,4450 lei/euro.

In acelasi timp, BRD si OTP afiseaza cel mai dezavantajos curs la vanzare pentru moneda europeana, afisand un curs similar de 4,5000 lei/euro.

Alpha Bank ofera cel mai bun curs valutar bancar pentru cumpararea monedei unice, de 4,4050 lei.

O alta institutie de credit care cumpara euro la un cost atractiv este CEC (4,3800 lei).

In cazul dolarului american, OTP vinde cel mai scump moneda afisand un curs de 3,4076/dolar. De asemenea, BCR continua sa afiseze cel mai prost curs de schimb la cumparare. Aceasta afiseaza un curs pentru dolar de 3,2350 lei.

Avantajul cursului valutar afisat de casele de schimb

Casele de schimb au cele mai mici tarife, in timp ce bancile practica un curs mult diferit fata de cel oficial, valuta fiind mai scumpa la institutiile de credit.

Astfel, pentru persoanele interesate sa cumpere euro si dolarul american, casa de schimb Luxor afiseaza cel mai bun curs, de 4,4250 lei/euro, respectiv 3,3300 lei/dolar.

Casele de schimb Luxor, M&S si Centrul Vechi afiseaza cel mai bun curs la cumparare pentru moneda american, publicand o cotatie similara de 3,3000 lei/dolar.

La un schimb de 300 euro, in cazul in care se apeleaza la cel mai avantajos curs afisat de casele de schimb, avantajul clientului este de 22,5lei. In acelasi timp, pentru un schimb de 300 dolari, suma de bani ce poate ramane in buzunarul clientului ajunge la 23,28 lei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#curs valutar, #case schimb valutar, #curs euro banci, #dolar american curs schimb , #Curs valutar