Curs valutar 12 iulie Casele de schimb afiseaza oferte mai bune decat bancile

Vineri, 12 Iulie 2013, ora 10:52
1765 citiri
Curs valutar 12 iulie Casele de schimb afiseaza oferte mai bune decat bancile

Cele mai aprige concurente ale institutiilor bancare au fost si sunt, in continuare, casele de schimb valutar. Desi nu sunt vazute ca fiind foarte sigure, casele de schimb afiseza cotatii mai bune decat bancile.

Vineri, cel mai avantajos curs de schimb pentru euro este afisat la vanzare de casa de schimb Inter Discret, iar la cumparare de casele Luxor si Real GI, care afiseaza aceeasi cotatie pentru moneda europeana, de 4,4100 lei.

In ceea ce priveste dolarul american, tot casele de schimb afiseaza cele mai bune cotatii, astfel ca la vanzare, cel mai bun curs este de 3,4000 lei/ dolar (casa Inter-Discret), in timp ce la cumparare, cel mai avantajos curs este de 3,3700 lei(M&S si Luxor).

Bancile afiseaza cele mai slabe cotatii pentru euro si dolar

Banca care vinde cel mai scump euro, este Credit Europe, cu un curs de schimb pentru euro de 4,5100 lei.

In acelasi timp, la cumpararea monedei europene, cursul cel mai slab este publicat de BCR, de 4,3551 lei.

Situatia este diferita la cumpararea monedei americane, deoarece cursul cel mai prost este afisat de trei banci, care coteaza dolarul cu 3,3200 lei (BCR, CEC si Credit Europe).

Pentru cei interesati sa cumpere valuta de la banci, cele mai bune cursuri sunt afisate de CEC si Alpha Bank (4,4401 lei/euro), cea din urma banca, afisand si cel mai bun curs la vanzare si pentru dolarul american (3,4080 lei).

Avantaj de 8 bani pentru euro si dolar, la cumparare valuta de la casele de schimb

Vineri, cele mai bune cursuri de schimb la vanzare sunt afisate de casa de schimb valutar Inter-Discret, care vinde euro la 4,4300 lei si dolarul la 3,4000 lei.

Situatia se schimba la cumparare moneda euro, deoarece cele mai bune cursuri de schimb de schimb sunt publicate de casa Luxor si Real Gi, care afiseaza aceiasi cotatie de 4,4100 lei.

Dolarul american se cumpara cel mai avantajos de casele de schimb M&S si Luxor, care afisaza aceeasi cotatie de 3,3700 lei.

Spre exemplu, in momentul de fata, avantajul caselor de schimb la vanzare este de 8 bani pentru un euro si 8 bani pentru un dolar. Pentru o rata de 300 euro si 300 dolari, clientii care schimba la cel mai avantajos curs economisesc in plus 48 de lei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#curs valutar, #case schimb valutar, #curs euro banci, #curs dolar , #Curs valutar