Curs valutar 18 octombrie. Casele de schimb vand cel mai ieftin euro si dolarul american

Vineri, 18 Octombrie 2013, ora 10:24
3193 citiri
Curs valutar 18 octombrie. Casele de schimb vand cel mai ieftin euro si dolarul american

Romanii au tendinta de a cauta cea mai buna oferta pentru euro si dolar la cursurile de schimb afisate la banci, intrucat acestea sunt vazute ca fiind destul de sigure pentru a tranzactiona sume mari. Insa nu intotdeauna orientarea spre banci este cea mai buna alegere, deoarece casele de schimb valutar continua sa fie concurente aprige ale institutiilor bancare.

Macro Group, Luxor, Corsa si Centrul Vechi sunt casele de schimb care afiseaza la sfarsit de saptamana cele mai bune cotatii pentru moneda europeana si pentru dolarul american.

In cazul institutiilor de credit, BRD are cel mai ridicat curs de schimb la vanzarea euro, iar pentru dolarul american, la vanzare, cel mai dezavantajos curs este afisat de OTP.

Cu cat vand bancile moneda europeana

La vanzare monedei europene BRD afiseaza cel mai prost curs de schimb, de 4,5240 lei/euro, fiind urmata imediat de BCR si Credit Europe, banci care afiseaza un curs identic de 4,5200 lei/euro.

In acelasi timp, OTP vinde dolarul la cel mai ridicat pret, de 3,2690 lei. La vanzare, aceasta este urmata de Credit Europe, care afiseaza o cotatie de 3,3690 lei/euro, si BCR, banca care vinde moneda americana cu 3,400 lei.

De asemenea, Credit Europe continua sa afiseze si cel mai slab curs de schimb afisat la cumpararea valutei, oferind 4,3700 lei pentru un euro, in timp ce pentru dolarul american OTP practica la cumparare o rata de schimb de 3,1800 lei.

Cum poti sa mai economisesti bani la schimbul valutar

Casele de schimb continua competitia cu bancile si afiseaza cursuri de schimb favorabile clientilor, oferindu-le astfel posibilitatea de a economisi sume de bani importante.

Vineri, cel mai bun curs la vanzarea euro este afisat de casele de schimb valutar Macro Group, Luxor si Corsa, care vand moneda europeana cu 4,4600 lei.

Euro este insa cumparat la cel mai bun pret, de 4,4400 lei, de casa de schimb Luxor si Centrul Vechi.

In cazul dolarului american, cel mai favorabil curs afisat la vanzare este oferit de casele de schimb MacroGroup si Corsa. Acestea vand dolarul cu 3,2800 lei.

Casa Luxor cumpara dolarul la cel mai bun pret, afisand o cotatie de 3,2600 lei.

In momentul de fata, un euro este vandut cel mai scump la casieriile bancilor cu 4,5240 lei, iar la casele de schimb se vinde cel mai ieftin cu 4,4600 lei. Pentru o rata de 300 euro, clientii care schimba la cel mai dezavantajos curs platesc in plus 19,2 lei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#curs valutar, #case schimb valutar, #curs euro banci, #dolar american curs schimb , #Curs valutar