Curs valutar 2 august. BCR si Alpha Bank afiseaza cele mai proaste cotatii pentru principalele valute

Vineri, 02 August 2013, ora 10:15
2136 citiri
Curs valutar 2 august. BCR si Alpha Bank afiseaza cele mai proaste cotatii pentru principalele valute

Intotdeauna dilema cumpararii sau vanzarii de euro a dat batai de cap, mai ales celor care au de efectuat plati in valuta, precum chirii sau rate la banci.

Romanii au tendinta de a cauta cea mai buna oferta pentru euro in cursurile de schimb de la banci. Totusi, pe acest segment, cele mai aprige concurente ale institutiilor bancare au fost si sunt, in continuare, casele de schimb valutar.

Vineri, cea mai buna oferta la vanzare pentru moneda europeana este afisata de Real GI, in timp ce pentru dolarul american, casa de schimb OK si Real GI, afiseaza o cotatie similara, de 3,3400 lei.

BCR coteaza cel mai prost moneda europeana, si Alpha Bank, dolarul american

Cel mai slab curs de schimb, pentru moneda europeana, este afisat, atat la vanzare cat si la cumparare, de BCR. Banca afiseaza la vanzare un curs de 4,4850 lei/euro, iar la cumprare, un curs de schimb de 4,3450 lei.

De asemenea, un curs mai putin rentabil pentru moneda europeana este afisat si de Garanti Bank. Banca vinde euro cu 4,4536 lei, si cumpara moneda unica cu 4,3736 lei.

In acelasi timp, Alpha Bank afiseaza cele mai dezavantajoase cotatii, la vanzare si la cumparare, pentru dolarul american. Cursul de schimb publicat la vanzare este de 3,4377 lei, in timp ce, la cumparare, cotatia afisata de banca pentru dolar este de 3,2454 lei.

Pe de alta parte, Garanti Bank face o exceptie si se detaseaza de pretul de vanzare pentru dolarul american, pe care-l afiseaza majoritatea bancilor. Aceasta vinde dolarul cu 3,3745 lei. Banca Romaneasca merge cam pe acelasi principiu, dar vinde si mai ieftin, cu 3,4377 lei.

Real GI si M&S, cele mai avantajoase case de schimb valutar

Casele de schimb cele mai avantajoase sunt, vineri, Real GI si M&S, care afiseaza valori avantajoase pentru moneda europeana si pentru dolarul american.

In acelasi timp, si casele de schimb Ok si Luxor afiseaza, pentru dolarul american, cotatii avantajoase.

Casa de schimb Real GI afiseaza cel mai rentabil pret la vanzare pentru moneda euro, de 4,4100 lei, iar la cumparare, casa M&S ofera cel mai profitabil curs, de 4,4000 lei.

Dolarul american este vandut cel mai avantajos cu 3,3400 lei. Aceasta cotatie este oferita de casele de schimb OK si Real GI, care afiseaza o cotatie similara.

De asemenea, cel mai bun curs la cumparare pentru dolarul american este afisat de casele de schimb M&S si Luxor, care cumpara dolarul la acelasi pret, de 3,3200 lei.

Diferentele intre cea mai buna si cel mai scumpa oferta de curs de schimb euro-leu depaseste 7,5 bani. Aceasta inseamna ca, pentru 200 euro cumparati, suma de bani ce poate ramane in buzunarul clientului depasteste 15 lei.

Pentru dolarul american, diferenta intre cea mai buna si cel mai proasta oferta de curs de schimb doalr-leu, este de 9,77 bani. Astfel, suma ce poate fi economisita de client poate ajunge la 19,54 lei.

#curs valutar, #case schimb valutar, #curs euro banci, #dolar american curs schimb , #Curs valutar