Curs valutar 22 august. UniCredit vinde cel mai scump euro

Joi, 22 August 2013, ora 10:04
1791 citiri
Curs valutar 22 august. UniCredit vinde cel mai scump euro

Joi, diferenta intre cea mai buna si cea mai scumpa oferta de curs de schimb euro - leu depaseste 7 bani. Casele de schimb continua sa afiseze cele mai bune cotatii la vanzare pentru euro si pentru dolarul american, in detrimentul bancilor, care afiseaza cele mai proaste cursuri de schimb.

In ceea ce priveste moneda europeana, cel mai bun curs la vanzare este afisat de casa de schimb OK, in timp ce la cumparare, cea mai buna cotatie pentru euro este publicata de Alpha Bank.

Dolarul american este vandut cel mai ieftin de casa de schimb valutar MacroGroup si OK, insa este cumparat la cel mai bun pret de casa Luxor.

Cursul de schimb afisat de banci

Chiar daca exista si varianta caselor de schimb, tot mai multi clienti apeleaza la cursurile de schimb afisate de banci doar pentru ca sunt vazute ca fiind mai sigure si pentru ca nu exista riscul ca banii cumparati sa fie falsi.

Insa, de cele mai multe ori, bancile afiseaza diferente foarte mari intre cursurile de schimb, si vand sau cumpara valuta la cel mai dezavantajos pret.

Spre exemplu, joi, UniCredit si Millennium sunt bancile care afiseaza cele mai proaste cotatii pentru moneda europeana, dar si pentru dolarul american.

In cazul BCR, cursul afisat la cumpararea euro este cel mai slab, de 4,3600 lei, in timp ce, la vanzare, UniCredit afiseza cea mai ridicata cotatie pentru moneda europeana, de 4,5200 lei.

Dolarul american este vandut cel mai scump tot de Millennium si Bancpost, care afiseaza o cotatie la vanzare, de 3,4130 lei, respectiv de 3,4120 lei, pe cand la cumparare BCR isi mentine prima pozitie in topul bancilor cu cel mai prost curs si afiseaza o cotatie pentru dolar de 3,2350 lei.

Alpha Bank este institutia de credit care afiseaza cele mai avantajoase cotatii la vanzare pentru euro si dolarul american. Banca vinde euro cu 4,4750 lei si dolarul cu 3,3664 lei.

De asemenea, tot Alpha Bank afiseaza si cele mai bune cursuri de schimb la cumparare pentru cele doua valute, de 4,4350 lei/euro, respectiv de 3,3109 lei/dolar.

Clientii cu credite in valuta pot pierde sute de lei anual

Cei mai afectati de diferentele de curs valutar sunt clientii cu credite in valuta, care, inainte de a realiza operatiunea de schimb valutar, ar trebui sa compare cursurile de schimb ale bancilor cu cele ale caselor de schimb.

Joi, pentru moneda europeana, cea mai buna cotatie la vanzare este afisata de casa OK, care vinde moneda la un pret de 4,4480 lei, pe cand la cumparare, casa Luxor publica cel mai avantajos curs, de 4,4250 lei/euro.

Pentru clientii interesati sa cumpere dolari americani, cea mai buna cotatie este afisata la vanzare de casele OK si MacroGroup, care vind dolarul la un pret similar, de 3,3300 lei.

Moneda americana este cumparata la cel mai rentabil pret de casa Luxor, la 3,3200 lei.

Din punct de vedere al diferentelor de curs, un euro este vandut la casieriile bancilor intre 4,4750 lei si 4,5200 lei, iar la casele de schimb intre 4,4480 lei si 4,4800 lei. Pentru o rata de 350 euro, clientii care schimba la cel mai dezavantajos curs platesc in plus 25,2 lei.

Intr-un an, daca proportia se pastreaza, suma platita in plus ajunge la 302,4 lei, doar din simpla acceptare a unui curs prea mare.

In cazul dolarului american, diferenta intre cel mai bun curs al caselor de schimb si cel mai prost afisat de banci, este de opt bani. Pentru o rata de 350 dolari americani suma de bani ce poate ramane clientului depaseste 29 lei, iar intr-un an suma economisita poate ajunge la 348,6 lei.

#curs valutar, #case schimb valutar, #curs euro banci, #dolar american curs schimb , #Curs valutar