Curs valutar 23 decembrie. Credit Europe si BRD vand cel mai scump valuta

Luni, 23 Decembrie 2013, ora 10:30
2857 citiri
Curs valutar 23 decembrie. Credit Europe si BRD vand cel mai scump valuta

Prin simpla comparatie a cursurilor afisate luni de institutiile de credit si de casele de schimb valutar, persoanele interesate sa cumpere sau sa vanda valuta pot face economii importante.

Luni, BRD si Credit Europe sunt institutiile de credit care vand la cel mai nefavorabil pret moneda europeana si dolarul american.

Diferentele intre cursul de schimb de la o banca la alta raman in continuare importante, la fel si in cazul caselor de schimb valutar, astfel ca cei care au credite in valuta sau cei care sunt interesati de schimbul unei sume mari de bani, pot face economii daca nu se grabesc sa intre in prima banca gasita.

Cursul de schimb afisat luni de institutiile de credit

Euro este vandut la casieriile bancilor la cotatii care variaza intre 4,5000 lei si 4,5650 lei. Cel mai scump euro este vandut de BRD, iar cel mai ieftin euro poate fi cumparat de la Alpha Bank.

De asemenea, cel mai dezavantajos curs la vanzare pentru perechea dolar/leu este de 3,3600, cotatie afisata de Credit Europe.

In acelasi timp, la cumparare, cel mai prost curs pentru moneda unica si pentru dolarul american este oferit de BCR, care cumpara euro la 4,4000 lei si dolarul cu 3,1950 lei.

O institutie de credit care cumpara euro si dolarul la un cost atractiv este Alpha Bank, de 4,4600 lei/euro, respectiv de 3,2466 lei/dolar.

Insa, in timp ce bancile practica un curs diferit fata de cel oficial, casele de schimb ofera tarife mult mai mici.

Ce cotatii ofera casele de schimb

Cel mai bun curs valutar pentru euro este afisat luni de casa de schimb Luxor, care vinde euro la 4,4700 lei. Si cotatiile caselor de schimb Lotus si OK sunt avantajoase, acestea afisand un curs de 4,4800 lei/euro, respectiv de 4,4850 lei/euro.

In ceea ce priveste dolarul american, cel mai avantajos curs il gasim la casa de schimb Lotus, care vinde dolarul la 3,2600 lei.

La cumparea valutei, Luxor este casa de schimb care cumpara cel mai avantajos euro si dolarul american, cu 4,4400 lei/euro si 3,2650 lei/dolar.

Cei care apeleaza la o casa de schimb valutar in defavoarea bancii ar putea castiga astfel 0,095 lei/euro, reprezentand diferenta de curs valutar intre cele doua.

De exemplu, un euro este vandut cel mai scump la casieriile bancilor pentru 4,5650 lei, in timp ce la casele de schimb moneda europeana se vinde cel mai ieftin cu 4,4700 lei/ euro.

Pentru o rata de 350 euro, clientii care schimba la cel mai bun curs oferit de casele de schimb valutar economisesc 33,25 lei.

#curs valutar banci, #curs valutar case schimb, #curs valutar BNR , #Curs valutar