Curs valutar 23 octombrie: Crestere spectaculoasa pentru dolar

Vineri, 23 Octombrie 2015, ora 13:37
4622 citiri
Curs valutar 23 octombrie: Crestere spectaculoasa pentru dolar
Foto: Arhiva Ziare.com

Euro s-a depreciat usor, vineri, in timp ce dolarul a inregistrat o crestere uriasa.

Banca Nationala a Romaniei a cotat moneda unica la 4,4259 lei/unitate, ce reprezinta o scadere de 0,07% fata de sedinta precedent.

Pe de alta parte, dolarul a urcat spectaculos, cu 1,76%, pana la 3,9835 lei/unitate.

Vineri, francul elvetian s-a apreciat de la 4,0658 lei/unitate la 4,0933 lei/unitate.

Aurul s-a scumpit de la 146,9143 lei/gram la 150,0930 lei/gram.

Curs BNR complet | Convertor valutar | Comparator evolutii valute | Curs valutar banci

"Leul s-a apreciat usor (cu 0,1%) dupa ce Banca Centrala Europeana (BCE) a transmis indicii puternice pentru noi masuri de stimuli monetari la sedinta din decembrie. Ca de obicei, moneda locala a fost mai putin volatila decat cele regionale. Este posibil ca unii factori interni sa fi cantarit pe latura negativa, in conditiile in care FMI a avertizat ca taierile de taxe ar putea duce deficitul bugetar al Romaniei langa 3% din PIB anul viitor.

In plus, ieri seara, ministrul de finante a confirmat opinia noastra potrivit careia un nou acord cu FMI este improbabil pana dupa alegerile de anul viitor. Astazi am putea putea mentinerea presiunilor de apreciere pe leu dupa stirile cu BCE de ieri. Totusi, vedem un potential limitat in aceasta directie avand in vedere atat factorii interni, cat si alegerile din Polonia din acest week-end. La nivelul stirilor interne, vom urmari astazi sedinta speciala de guvern dedicata celei mai noi rectificari bugetare", se arata in analiza ING Bank remisa Ziare.com.

#curs euro leu, #curs dolar leu, #curs bnr, #curs franc, #pret aur , #Curs valutar