Curs valutar 29 decembrie: Leul e in vacanta - La cat a ajuns euro

Luni, 29 Decembrie 2014, ora 13:48
2977 citiri
Curs valutar 29 decembrie: Leul e in vacanta - La cat a ajuns euro

Euro si dolarul s-au apreciat usor, luni, intr-o sedinta de tranzactionare cu iz de vacanta.

Astfel, Banca Nationala a Romaniei a cotat un euro la 4,4744 lei/unitate, ceea ce inseamna o crestere de 0,09% pentru moneda unica.

"Leul s-a intarit aproape 0,4% in cea mai recenta sesiune (24 decembrie - n.red.) si a inchis la 4,4680/EUR, in timp ce valutele regionale s-au depreciat, intr-una din cele mai bune sesiuni pe care le-am vazut de ceva timp (atat din prisma lichiditatii, cat si a dinamicii). A existat o activitate tranzactionala mai intensa in prima parte a sedintei, dar a aratat putin diferit fata de momentele cand suspectam interventia bancii centarale.

In plus, leul s-a depreciat surprinzator acum cateva saptamani, asadar si acest eveniment pare o corectie la fel de surprinzatoare. Pentru astazi ne asteptam la o sedinta de tranzactionare cu iz de vacanta", au transmis specialistii ING Bank intr-o nota remisa Ziare.com.

Similar, dolarul a avansat tot cu 0,09% pana la un curs de 3,6684 lei/unitate, in timp ce francul elvetian a urcat de la 3,7177 lei/unitate la 3,7200 lei/unitate.

Luni, BNR a afisat o cotatie de 140,7319 pentru un gram de aur.

INSTRUMENTE UTILE

Curs BNR complet

Convertor valutar

Comparator evolutii valute

Curs valutar banci

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#xurs euro leu, #curs bnr euro, #curs bnr, #curs dolar bnr, #curs dolar, #pret aur, #curs franc , #Curs valutar