Curs valutar 30 septembrie. Alpha Bank are cel mai bun curs la cumparea euro

Luni, 30 Septembrie 2013, ora 11:35
2812 citiri
Curs valutar 30 septembrie. Alpha Bank are cel mai bun curs la cumparea euro

Bancile continua sa afiseze luni cele mai proaste cursuri pentru vanzarea si cumpararea principalelor valute, cu exceptia Alpha Bank, care are cel mai bun curs la cumpararea euro.

Astfel, BRD are cele mai proaste cotatii atat la cumpararea, cat si la vanzarea euro, in timp ce BCR si RBS afiseaza cele mai proaste cotatii pentru cumpararea si, respectiv, vanzarea dolarului.

In acelasi timp, casele de schimb valutar continua sa publice cotatii avantajoase la vanzare, in detrimentul bancilor, atat pentru moneda europeana cat si pentru dolarul american.

Ce cursuri afiseaza bancile

Cel mai bun curs al unei banci la cumpararea euro este de 4,4500 lei/ euro, afisat de Alpha Bank, in timp ce CEC Bank a publicat cea mai buna rata de schimb la vanzarea monedei europene, de 4,4800 lei/ euro.

Dintre banci, Alpha Bank si cele mai bune cursuri de schimb pentru dolar: 3,2864 lei/ dolar la cumparare si 3.3414 lei/ dolar la vanzare.

BRD afiseaza luni cele mai proaste cotatii pentru moneda europeana, de 4,3830 lei/ euro la cumparare si de 4,5330 lei/ euro la vanzare.

In ceea ce priveste dolarul, cele mai slabe rate de schimb apartin la cumparare BCR (3,2100 lei/ dolar), in timp ce RBS vinde cel mai dezavantajos moneda americana, cu 3,3746 lei/ dolar.

Ofertele caselor de schimb

Casele de schimb OK si Luxor vand cel mai avantajos euro, la un curs de 4,4650 lei/ euro, tot Luxor avand cel mai bun curs si la cumpararea dolarului, de 3,2950 lei/ dolar.

Cea mai buna rata de schimb la vanzarea monedei americane este insa afisata de casa de schimb Real GI, de 3,3200 lei/ dolar.

Per total, casele de schimb castiga "batalia" cu bancile in ceea ce priveste cele mai avantajoase cursuri valutare. Diferenta dintre cel mai bun si cel mai prost curs la vanzarea euro este de 6,8 bani, ceea ce inseamna, pentru o rata lunara de 300 de euro, o economie de 20,4 lei.

Anual, cei care cumpara euro de la banci pot economisi astfel 244,8 lei, in timp ce economiile pentru cumpararea aceleiasi sume de dolari s-ar ridica la 196,55 lei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#curs schimb banci, #curs valutar case schimb, #curs euro luni, #curs schimb dolar , #Curs valutar