Curs valutar 5 august. Banca Romaneasca cumpara cel mai rentabil euro

Luni, 05 August 2013, ora 10:15
2864 citiri
Curs valutar 5 august. Banca Romaneasca cumpara cel mai rentabil euro

Cei care vor sa cumpere sau sa vanda valuta pot face economii prin simpla comparatie a cursurilor afisate de institutiile de credit si de casele de schimb valutar.

Diferentele intre banci si casele de de schimb valutar raman in continuare importante, astfel ca cei care au credite in valuta pot acumula sume importante, daca nu se grabesc sa intre in prima banca intalnita.

Luni, casa de schimb valutar Real GI afiseaza cel mai avantajos curs la vanzare pentru moneda europeana si pentru dolarul american, in timp ce la cumparare, casa Luxor afiseza cea mai buna cotatie pentru dolar.

Ce banca ofera un curs mai bun

Luni, spre deosebire de celelalte zile, Banca Romaneasca cumpara moneda europeana la cel mai rentabil pret, afisand o cotatie de 4,4015 lei.

In acelasi timp, la vanzare, Credit Europe si Alpha Bank afiseaza cel mai ridicat pret la vanzare pentru moneda unica, publicand un curs similar de 4,5100 lei.

De asemenea, BCR afiseza cel mai prost curs la cumparare pentru moneda europeana, de 4,3550 lei, cu 4,65 de bani mai putin decat cel mai avantajos curs afisat de Banca Romaneasca.

Dolarul american este vandut luni, la cel mai nefavorabil pret, de Alpha Bank, care afiseaza un curs de 3,4596 lei/dolar, si este cumparat de BCR la cel mai dezavantajos pret, de 3,2600 lei.

Cu cat vand euro casele de schimb valutar

La vanzarea monedei europene, avantajul este tot in favoarea caselor de schimb si in detrimentul bancilor.

Luni, cel mai ieftin euro poate fi cumparat de la casa de schimb Real GI, care afiseaza la vanzare o cotatie pentru moneda europeana de 4,4100 lei.

Si cotatiile OK(4,4200 lei/euro) si Luxor (4.4250 lei/euro) se afla printre cele mai avantajoase.

Pentru dolarul american, cel mai bun curs valutar la vanzarea este oferit de casa de schimb Real GI, care afiseaza o cotatie de 3,3400 lei.

La cumpararea dolarului, casa Luxor afiseaza cel mai favorabil curs, de 3,3200 lei/dolar, comparativ cu casa de schimb OK, care afiseaza cel mai prost curs, similar celui anuntat de BCR, de 3,2600 lei/dolar.

O alta casa de schimb care cumpara dolarul la o cotatie atractiva este M&S (3,3100 lei.)

Spre exemplu, in momentul de fata, un euro este vandut cel mai scump la casieriile bancilor, cu 4,5100 lei, in timp ce la casele de schimb valutar se vinde cel mai ieftin cu 4,4100 lei. Diferenta intre cele doua cursuri este de 10 bani, ceea ce inseamna, ca pentru o rata de 250 euro, clientii care schimba la cel mai dezavantajos curs platesc in plus 25 lei.

Intr-un an, daca proportia se pastreaza, suma platita in plus ajunge la 300 lei, doar din simpla acceptare a unui curs prea mare.

#curs valutar, #case schimb valutar, #curs euro banci, #dolar american curs schimb , #Curs valutar