Curs valutar 6 ianuarie. Casele de schimb cu cele mai avantajoase oferte

Luni, 06 Ianuarie 2014, ora 10:50
2802 citiri
Curs valutar 6 ianuarie. Casele de schimb cu cele mai avantajoase oferte

Casele de schimb isi mentin avantajul la inceputul anului in detrimentul bancilor, afisand la vanzare cele mai bune cotatii pentru principalele valute.

Persoanele interesate sa cumpere euro sau dolari americani, pot apela la casa de schimb valutar Lotus, care afiseaza cel mai bun curs al zilei, potrivit analizei Business24.

In schimb, persoanele interesate sa vanda euro si dolari americani, pot apela la Alpha Bank, singura insitutie de credit care castiga competitia cu casele de schimb valutar si care ofera, luni, cele mai bune cotatii la cumparare pentru moneda unica si moneda americana.

Cursul valutar afisat luni de banci

Institutiile de credit afiseaza la vanzare cele mai proaste cursuri de schimb, BRD aflandu-se in fruntea bancilor cu cel mai slab curs la vanzare in raport cu euro, de 4,5630 lei/euro, fiind urmata imediat de Volksbank si UniCredit, bancile care afiseaza un curs dezavantajos la vanzare pentru dolarul american, de 3,3800 lei/dolar.

Cea mai avantajoasa cotatie euro afisata la cumparare in cazul bancilor este cel publicata de Alpha Bank, de 4,4750 lei/euro, respectiv de 3,2808 lei/dolar.

Cel mai avantajos curs al caselor de schimb

Luni, pentru vanzarea monedei unice si a dolarului american, casa de schimb Lotus ofera cel mai bun curs: de 4,4600 lei/euro si 3,2600 lei/dolar. La cumparare, doua case de schimb afiseaza cotatii mai avantajoase, de 4 ,4650 lei/euro si 4,4500 lei/euro: Luxor si Centrul Vechi.

Astfel, comparand avantajul oferit de casele de schimb la vanzare in raport cu bancile, pentru un schimb de 300 euro, clientul are un castig de 30,9 lei, iar in cazul dolarului american, castigul este de 36 lei, pentru un schimb de 300 dolari americani.

#curs valutar banci, #curs valutar case schimb, #curs valutar BNR , #Curs valutar