Curs valutar 8 decembrie: Leul scade din cauza tensiunilor Guvern - FMI

Luni, 08 Decembrie 2014, ora 13:40
1678 citiri
Curs valutar 8 decembrie: Leul scade din cauza tensiunilor Guvern - FMI
Foto: Ziare.com

Leul a pierdut teren, luni, pe fondul tensiunilor dintre Fondul Monetar International (FMI) si Guvern legate de deficitul bugetar pentru anul viitor.

In prima zi a saptamanii, Banca Nationala a Romaniei a publicat un curs de 4,4419 lei/euro, ceea ce reprezinta o scadere a monedei nationale de 0,24% fata de sedinta precedenta.

"Leul a inceput sedinta de vineri intr-o usoara nota pozitiva, dar, odata cu publicarea datelor excelente privind piata muncii din SUA, s-a depreciat si a inchis sedinta la 4,44/EUR, o slabire de aproape 0,2%.

Moneda romaneasca a ajuns astazi in prima parte a sedintei la 4,4440/EUR iar mediul extern sugereaza ca ar putea continua pe acest drum", se arata intr-o nota ING Bank citata de Ziare.com.

INSTRUMENTE UTILE

Curs BNR complet

Convertor valutar

Comparator evolutii valute

Curs valutar banci

Evolutia leului are loc in contextul in care discutiile dintre Guvern si reprezentantii Fondului Monetar International s-au complicat spre sfarsitul saptamanii trecute.

"Se pare ca neintelegerile au aparut dupa ce finantatorii internationali au sugerat ca tinta de deficit bugetar pentru 2015 ar trebui sa fie de 0,9% din PIB, fata de o tinta initiala de 1,4% din PIB si o valoare de aproximativ 2% sustinuta de Guvernul roman. (...)

Citeste mai multe despre cum a fost afectat cursul de negocierile Guvern - FMI pe Ziare.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#curs valutar BNR, #leu euro curs BNR, #curs euro leu, #curs dolar leu, #curs franc, #pret aur , #Curs valutar