Curs valutar: A doua zi de apreciere a leului in fata euro si dolarului

Marti, 14 August 2012, ora 13:13
1455 citiri
Curs valutar: A doua zi de apreciere a leului in fata euro si dolarului

Moneda nationala s-a apreciat fata de euro, marti, Banca Nationala a Romaniei afisand un curs de schimb de 4,5186 lei/euro, in scadere cu 0,27% fata de sedinta anterioara. Luni, cursul afisat de BNR, a fost de 4,5307 lei/euro.

Leul s-a apreciat marti si fata de dolarul american, cursul oficial anuntat de BNR fiind de 3,6569 lei/dolar, in scadere cu 0,60% fata de sedinta de luni. In sedinta anterioara, cursul afisat de BNR a fost de 3,6790 lei/dolar.

Francul elvetian s-a depreciat marti fata de leu, cursul afisat fiind de 3,7625 lei/franc, in scadere fata de cursul de luni: 3,7723 lei/franc.

Moneda nationala s-a apreciat vizibil pe piata interbancara in prima parte a zilei, pana la un curs de 4,5135 lei/euro, in principal ca urmare a interventiilor indirecte realizate de banca centrala si a dobanzilor in crestere, potrivit dealerilor citati de Mediafax.

Erik de Vrijer, seful misiunii FMI in Romania, a declarat, marti, ca rata de schimb reala este aproape de echilibru: "Pentru mine, este limpede ca, daca ne uitam la cursul de schimb actual, mai exista loc pentru o apreciere a leului in viitor".

In acelasi timp, Erik de Vrijer a mentionat ca impactul cursului de schimb asupra inflatiei va fi vizibil dupa un trimestru.

FMI: Daca agitatia politica va continua, reducem perspectivele economice

#curs valutar marti, #curs leu euro marti, #curs valutar BNR, #BNR curs leu euro , #Curs valutar