Curs valutar: Euro atinge maximul ultimelor 40 de zile

Miercuri, 05 Decembrie 2012, ora 13:05
1478 citiri
Curs valutar: Euro atinge maximul ultimelor 40 de zile

Leul s-a depreciat fata de euro pentru a patra sedinta consecutiva, BNR afisand miercuri un curs valutar de 4,5454 lei/euro, in crestere cu 0,30% fata de marti, cand moneda europeana era cotata la 4,5316 lei/unitate.

Astfel, euro a atins miercuri maximul ultimelor 40 de zile, o cotatie mai mare fiind inregistrata in data de 26 octombrie, cand cursul a fost de 4,5538 lei/unitate.

Moneda unica a castigat increderea investitorilor dupa ce, luni, Spania a solicitat oficial ajutor de la UE pentru recapitalizarea bancilor. Negocierile pentru infiintarea mecanismului unic de supraveghere bancara au esuat aseara, insa discutiile vor fi reluate in cadrul summitului din decembrie.

Si dolarul s-a apreciat in fata monedei nationale, BNR afisand un curs oficial de 3,4734 lei/unitate, cu 0,20% mai mare decat in ziua precedenta, cand dolarul american era cotat la 3,4665 lei/unitate.

In schimb, cursul valutar pentru francul elvetian a stagnat miercuri, BNR afisand o cotatie de 3,7406 lei/unitate, fata de marti, cand cotatia CHF era de 3,7405 lei/unitate.

Francul elvetian s-a depreciat fata de euro in aceasta saptamana, dupa ce, luni, Credit Suisse, a doua banca elvatiana ca marime, a anuntat ca va introduce dobanzi negative pentru depozitele in franci elvetieni.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#curs valutar euro leu, #curs valutar banci, #curs valutar BNR, #curs valutar dolar leu , #Curs valutar