Curs valutar. Leul, la cel mai slab curs din ultimele sapte saptamani

Luni, 19 August 2013, ora 13:29
1521 citiri
Curs valutar. Leul, la cel mai slab curs din ultimele sapte saptamani

Moneda nationala a pierdut teren in prima zi a saptamanii fata de principalele valute, continuand trendul descendent din finalul saptamanii anterioare, iar cotatia leului fata de euro a atins cel mai slab nivel din ultimele sapte saptamani.

Cursul valutar anuntat de Banca Nationala a Romaniei a ajuns astfel la 4,4537 lei pe euro, cu 0,06% mai mare fata de cel publicat vineri, cand rata de schimb BNR s-a situat la nivelul de 4,4511 lei pe euro.

O valoare mai mare a cursului de schimb a fost inregistrata in urma cu sapte saptamani, pe 28 iulie. Atunci referinta bancii centrale a fost de 4,4588 lei/euro.

Leul s-a depreciat si fata de dolarul american, care a fost cotat la 3,3392, in crestere cu 0,08% fata de cursul de 3,3365 lei pe dolar, inregistrat in sedinta precedenta.

Moneda romaneasca a dat inapoi si in raport cu francul elvetian, referinta BNR fiind luni de 3,6046 lei pe franc, peste cea de 3,6002 lei pe franc, anuntata vineri.

Cursurile leu/dolar si leu/franc elvetian sunt calculate de Banca Nationala a Romaniei in functie de referinta leu/euro si ratele de schimb euro/dolar si euro/franc elvetian.

#curs schimb, #curs valutar BNR, #curs valutar euro, #curs schimb dolar, #cotatie franc elvetian , #Curs valutar