Curs valutar: Leul scade in fata euro, dar creste in fata francului elvetian

Marti, 04 Decembrie 2012, ora 13:08
1991 citiri
Curs valutar: Leul scade in fata euro, dar creste in fata francului elvetian

Leul continua marti sa se deprecieze in fata euro, BNR afisand un curs oficial de 4,5316 lei/euro, cu 0,28% mai mult decat luni, cand euro era cotat la 4,5191 lei/unitate.

Aprecierea monedei euro vine si pe fondul evenimentelor din zona euro. Luni, Spania a solicitat in mod oficial, ajutor din partea UE, pentru recapitalizarea bancilor.

Chiar daca in noiembrie, leul a inregistrat o usoara apreciere pe pietele financiare, de aproape 0,6% fata de moneda unica, ramane singura moneda UE care s-a depreciat in fata euro in 2012. De altfel, moneda nationala este a treia din Europa, in topul deprecierilor, dupa dinarul sarbesc si leul moldovenesc, cu o scadere de 4,66% in fata euro, potrivit unei analize Noble Securities.

Pe de alta parte, francul elvetian s-a depreciat fata de moneda nationala, cursul BNr de marti fiind de 3,7405 lei/franc elvetian, fata de luni, cand francul era cotat la 3,7467 lei/unitate.

Aprecierea monedei nationale in fata francului elvetian vine si pe fondul loviturii pe care CHF a primit-o luni, dupa ce Credit Suisse, a doua banca din Elvetia ca marime, a anuntat ca va practica dobanzi negative la depozitele in CHF, incepand cu 10.12.2012.

Credit Suisse va practica dobanzi negative la depozite. Se depreciaza francul elvetian?

In schimb, cursul dolar/leu a stagnat marti, BNR afisand un curs oficial de 3,4665 lei/dolar, similar cu cel de luni, de 3,4666 lei/dolar.

#curs valutar euro leu, #curs valutar banci, #curs oficial BNR, #curs franc elvetian leu, #curs dolar leu , #Curs valutar