Curs valutar: Leul se impune in fata euro

Joi, 13 Decembrie 2012, ora 13:27
1248 citiri
Curs valutar: Leul se impune in fata euro

Leul s-a apreciat joi, in fata euro, BNR publicand un curs de referinta de 4,5075 lei/euro, in scadere cu 0,53% fata de sedinta anterioara, cand moneda europeana era cotata la 4,5317 lei/euro.

Moneda nationala s-a apreciat, in contextul international in care supervizarea unica bancara a fost aprobata de ministrii de Finante din zona euro.

Moneda nationala s-a impus si fata de dolarul american, pana la un curs de referinta de 3,4522 lei/dolar, fata de sedinta precendenta, cand un dolar american era cotat cu 3,479 lei/dolar.

Moneda nationala a castigat teren si in raport cu francul elvetian, BNR anuntand un curs de 3,7269 lei/franc.

Ministrii de Finante din zona euro au ajuns la un acord referitor la supervizarea unica a bancilor, prima etapa din infiintarea uniunii bancare.

Supervizarea unica a bancilor a primit unda verde. Ce spune acordul

Potrivit acordului, Banca Centrala Europeana (BCE) va supraveghea bancile care au active de peste 30 miliarde de euro sau care reprezinta mai mult de 20% din PIB-ul tarii de origine. De asemenea, vor fi supravegheate bancile care au beneficiat de ajutor financiar european.

Celelalte banci vor fi supravegheate ca si pana acum de organismul national, dar BCE va putea sa intervina in orice moment, daca va considera necesar.

#curs valutar euro, #curs valutar leu BNR, #curs valutar euro dolar , #Curs valutar