Cursul interbancar oscila in jurul nivelului de 4,54 lei/euro la inceputul sesiunii

Vineri, 07 Iunie 2013, ora 10:56
1299 citiri
Cursul interbancar oscila in jurul nivelului de 4,54 lei/euro la inceputul sesiunii

Leul a continuat sa se deprecize in raport cu euro, iar cotatiile oscilau in jurul nivelului de 4,54 lei/euro la inceputul sesiunii interbancare de vineri, intr-o piata calma, spun dealerii, dar cu volume de transfer ridicate.

La deschidere, euro a fost cotat in jurul nivelului de 4,52 lei/euro, dupa ce joi seara, in afara orelor de tranzactionare ale sedintei locale, cursul a atins un maxim de 4,5475 lei/euro.

In prima ora de tranzactionare, cotatiile au urcat treptat spre 4,54 lei/euro, iar dealerii spun ca volumele tranzactionate sunt sub cele de joi dimineata, insa peste media sedintelor precedente.

Leul s-a depreciat accentuat in a doua parte a sesiunii locale de joi, intr-o piata cu lichiditate in crestere, principalii cumparatori de euro fiind jucatorii straini, care au iesit de pe pietele emergente, potrivit dealerilor.

BNR ar fi intervenit joi cand cotatia euro a trecut de 4,49 lei - dealeri

Dealerii spun ca banca centrala si-a facut simtita prezenta in sedinta de joi, prin vanzari indirecte de valuta, inainte de publicarea cursului de referinta si atunci cand rata de schimb a depasit 4,49 lei/euro.

Unii dealeri cred ca leul ar putea oscila variatii reduse pana in a doua parte a zilei, cand sunt asteptate date legate de piata fortei de munca din SUA care, ar putea sa ofere posibilitatea unei reveniri usoare.

Banca Nationala a Romaniei (BNR) a anuntat joi un curs de referinta de 4,4763 lei/euro, un nou maxim incepand cu 19 decembrie. Rata de schimb este cu 4,72 bani peste cea de miercuri, de 4,4291 lei/euro.

In raport cu dolarul american, cursul de referinta a urcat la 3,4113 lei/dolar, cel mai inalt nivel incepand din 4 aprilie.

In acelasi timp, cursul de referinta pentru francul elvetian a crescut la 3,6241 lei/franc, atingand maximul incepand cu 8 aprilie.

Ratele de schimb leu/dolar si leu/franc elvetian sunt calculate de Banca Nationala a Romaniei in functie de paritatea leu/euro si ratele de schimb euro/dolar si euro/franc elvetian.

Dobanzile practicate vineri de bancile comerciale pentru plasamentele pe termen de o zi au urcat la 3,75 - 4%, de la 3,35 - 3,85% pe an joi.

#curs valutar interbancar, #cotatie euro, #vanzare lei, #depreciere leu , #Curs valutar