Declinul Bitcoin a inceput: Moneda virtuala se depreciaza pe zi ce trece

Joi, 15 Ianuarie 2015, ora 18:00
3272 citiri
Declinul Bitcoin a inceput: Moneda virtuala se depreciaza pe zi ce trece
Foto: bitcoinpins.com

Bitcoin trece printr-o perioada de depreciere constanta starnind panica in randul clientilor de pe cele mai mari piete de tranzactionare a monedei virtuale.

La mijlocul acestei saptamani, valoarea Bitcoin a scazut pana la 190,13 dolari, cu aproape 25 de procente mai putin fata de cotatia inregistrata la finalul saptamanii trecute, anunta publicatia Techspot.

Cadere continua

In aproximativ o luna, valoarea Bitcoin s-a depreciat cu 50%, iar fata de varful de 1150 de dolari, atins la finalul anului 2013, deprecierea pare de-a dreptul astronomica.

In mod ironic, popularitatea monedei virtuale este la cote din ce in ce mai mari, dar nu si valoarea ei.

Bitcoin a mai inregistrat caderi spectaculoase, dar de aceasta data declinul nu este provocat de atacurile cibernetice la care a fost expusa platforma BitStamp la inceputul anului.

Deprecierea Bitcoin este un fenomen care a inceput sa fie observat inca de acum sase luni si care s-a accentuat intre timp.

Pe masura ce valoarea monedei virtuale scade se fac auzite din ce in ce mai multe voci care sustin ca evolutia sa este in directa legatura cu companiile de exploatare Bitcoin si cele generatoare de tranzactii.

O parte dintre aceste companii s-au vazut nevoite sa isi lichideze rezervele detinute in moneda virtuala pentru a acoperi costurile generate de plata unor credite contractate in timp sau de cheltuielile de intretinere a facilitatilor de exploatare Bitcoin.

Tranzactiile numeroase in Bitcoin au influentat de asemenea evolutia descendenta a monedei virtuale si ar putea mentine acest trend pe viitor.

Cel mai probabil, Bitcoin va supravietui acestei situatii desi este greu de prognozat cand vom inregistra si o apreciere a cursului monedei virtuale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#curs Bitcoin, #depreciere moneda virtuala, #tranzactii Bitcoin, #depreciere Bitcoin , #Curs valutar