Dochia: Revenirea cursului sub 4,5 lei/euro este putin probabila

Marti, 17 Iulie 2012, ora 15:58
2109 citiri
Dochia: Revenirea cursului sub 4,5 lei/euro este putin probabila

Analistul financiar Aurelian Dochia a declarat, la The Money Channel, ca va fi foarte greu sa revina cursul sub 4,5 lei/euro, deoarece este putin probabil ca in lunile urmatoare economia sa dea semne "viguroase" de insanatosire.

"Cred ca va fi foarte greu sa revina cursul sub 4,5 lei/euro. In general, pentru ca leul sa aiba o tendinta de intarire, ar trebui ca economia sa dea semne viguroase de insanatosire si este putin probabil ca in lunile urmatoare sa se intample acest lucru. Cam toate vestile dinspre economia reala arata ca se inregistreaza o incetinire", a spus Dochia.

Potrivit acestuia, BNR ar putea temporar sa duca cursul sub 4,5 lei/euro, "dar nu ar putea sa il tina sub 4,5 daca presiunea se mentine, asta ar insemna cheltuirea rezervei valutare intr-o lupta absurda impotriva pietelor".

Banca Nationala a Romaniei a afisat marti un curs de referinta de 4,5651 lei/euro, nou minim istoric pentru leu, pentru a treia sedinta consecutiv, cu 0,18% mai mare fata de sedinta precedenta.

#curs leu euro, #analisti curs leu euro, #Aurelian Dochia curs valutar, #evolutie curs valutar analisti, #curs valutar evolutie economica , #Curs valutar