Euro a depasit joi pragul de 4,5 lei, in asteptarea deciziilor Fed

Joi, 13 Septembrie 2012, ora 13:01
1093 citiri
Euro a depasit joi pragul de 4,5 lei, in asteptarea deciziilor Fed

Leul s-a depreciat joi fata de moneda europeana, cursul de referinta anuntat de Banca Nationala a Romaniei fiind de 4,5073 lei/euro, in crestere cu 0,43% fata de sedinta de joi. In sedinta anterioara, BNR anunta un curs de 4,4881 lei/euro.

Cursul valutar a depasit joi pragul de 4,5 lei/euro, dupa patru saptamani in care s-a situat sub aceasta valoare. Ultima data cand cursul de referinta depasea valoarea de 4,5 lei/euro a fost pe data de 14 august, cand BNR anunta un curs de 4,5186 lei/euro.

Cotatiile monedei nationale pe piata inerbancara fluctuau joi usor peste 4,49 lei/euro dupa prima ora de tranzactionare de joi, intr-o piata apatica, potrivit dealerilor, inainte de sedinta de politica monetara a Rezervei Federale a SUA.

Euro, cotat la peste 4,49 lei la deschiderea sedintei interbancare de joi

Si dolarul american s-a apreciat joi fata de leu, BNR anuntand un curs de referinta de 3,4882 lei/dolar, in crestere cu 0,44% fata de sedinta de miercuri. In sedinta anterioara, BNR afisa un curs de referinta de 3,4728 lei/dolar.

Si francul elvetian s-a apreciat usor fata de leu, cursul anuntat joi de BNR fiind de 3,7164 lei/franc, in crestere fata de sedinta de miercuri, cand era de 3,7115 lei/franc.

Bursele si moneda europeana s-au apreciat miercuri dupa anuntul deciziei Curtii Constitutionale din Germania privind compatibilitatea dintre Mecanismul European de Stabilitate si legea fundamentala a statului.

Euro si indicii europeni, in crestere dupa decizia Curtii Constitutionale din Germania

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#curs leu euro joi, #curs valutar joi, #curs de referinta BNR, #BNR curs valutar joi , #Curs valutar