ING Bank a schimbat prognoza pentru curs la 4,5 lei/euro pentru T3 si T4

Joi, 17 Mai 2012, ora 12:16
1838 citiri
ING Bank a schimbat prognoza pentru curs la 4,5 lei/euro pentru T3 si T4

ING Bank a schimbat prognoza pentru cursul de schimb la 4,45 lei/euro pentru al doilea trimestru din acest an, fata de 4,40 lei/euro anterior, si la 4,5 lei /euro din T3 2012 pana in pima parte a anului viitor, potrivit unui raport al bancii.

Astfel, pentru intervalul urmator, din trimestrul al treilea din acest an si pana in primul trimestru din anul viitor, analistii ING Bank estimeaza un nivel al cursului de schimb de 4,5 lei pentru un euro. Anterior, ING Bank estima un curs de schimb de 4,35 lei pentru un euro pentru ultimele doua trimestre din acest an si de 4,30 lei/euro pentru primul trimestru din 2013.

"Dupa deschiderea de la 4,4515 lei/euro, moneda nationala s-a apreciat in sedinta de miercuri, in linie cu monedele din regiune, insa probabil sustinuta si de catre banca centrala. Leul a inchis sesiunea de ieri la 4,43lei/euro si, pe fondul deschiderii in crestere a burselor europene, e posibil sa asistam la o continuare a corectiei, insa probabil aceasta se va dovedit limitata datorita incertitudinii deosebite", se spune in raportul bancii.

Analistii ING Bank mai spun ca o corectie a fost vizibila si pe piata monetara, insa aceasta a fost mult mai subtila. Ratele de dobanda pe termen scurt au coborat sub pragul de 5%, in timp ce cele cu scadenta intre o luna si trei luni au ramas la 4,5%.

#ING Bank curs schimb, #prognoza ING curs schimb , #Curs valutar