ING: Romanii sunt foarte preocupati de cursul de schimb

Joi, 21 Iunie 2012, ora 16:25
1277 citiri
ING: Romanii sunt foarte preocupati de cursul de schimb

Directorul general al ING Bank Romania, Misu Negritoiu, a declarat joi ca, in opinia sa, este cel mai riscant sa discuti despre cursul de schimb in Romania, in conditiile in care evolutia monedei nationale fata de euro a devenit o obsesie.

"Probabil este cel mai riscant sa discuti despre cursul de schimb in Romania. Lumea este foate atasata unde se duce cursul. Nu stiu daca la polonezi este o obsesie nationala, ca s-a apreciat sau s-a depreciat moneda, vad ca si la ei zlotul se duce in sus, in jos, dar nu prea e agitatie", a declarat Misu Negritoiu.

"Noi avem manage float, dar nu stiu care este nivelul de control. Este o piata mica unde ai nevoie de un balans pentru ca orice tranzactie mare poate sa influenteze cursul substantial", a mai spus directorul general al ING Bank Romania.

"Cred ca BNR stie cum sa administreze cursul, potrivit competentelor pe care le are. Am vazut analize in piata care indica pentru finalul acestui an un curs de 4,5 lei pentru un euro. Noi nu avem o prognoza pentru cursul de schimb acum. Lucram in prezent la ea", a mai spus Negritoiu.

Cursul de schimb se poate indrepta usor catre cinci lei/euro, iar presiunile pe euro si monedele din regiune vor continua in urmatorii ani, a declarat presedintele ING Bank Romania, Misu Negritoiu, in cadrul unei emisiuni la Pro TV, la inceputul acestei luni.

#curs leu euro, #curs leu euro Romania, #curs de schimb, #curs leu euro interes Romania, #evolutie curs leu euro , #Curs valutar