Ionut Dumitru: Criza politica, principala cauza a fluctuatiilor cursului

Luni, 23 Iulie 2012, ora 14:50
1501 citiri
Ionut Dumitru: Criza politica, principala cauza a fluctuatiilor cursului

Cursul valutar este influentat de criza politica, tinand cont de faptul ca alte valute din regiune au avut o evolutie total diferita de cea a leului, a declarat Ionut Dumitru, economist sef al Raiffeisen.

"Nu stim cum va evolua cursul in conditiile in care sunt mai multi factori care il influenteaza. In primul rand, in prezent, factorul legat de politica locala este cel mai important in conditiile in care alte valute din regiune au avut o evolutie total diferita de a leului este clar ca in in momentul de fata leul sufera ca urmare a crizei politice la care am asistat.

Incepand cu saptamana viitoare, in conditiile in care contextul politic se stabilizeaza sau macar se calmeaza vom avea si la nivelul cursului o numita stabilizare", a precizat economistul sef Raiffeisen pentru Business24.

Cursul de referinta anuntat luni de BNR este de 4,6009 lei/euro, un nou maxim istoric inregistrat de moneda unica, in crestere cu 0,35% fata de sedinta precedenta, cand euro a fost cotat la 4,5848 lei.

#curs valutar, #curs valutar influente, #curs valutar criza politica, #curs valutar Ionut Dumitru, #curs valutar economist sef Raiffeisen , #Curs valutar