Leul se apreciaza usor in fata monedei europene

Joi, 30 August 2012, ora 13:04
1470 citiri
Leul se apreciaza usor in fata monedei europene

Moneda nationala s-a apreciat, miercuri, Banca Nationala a Romaniei afisand un curs de referinta de 4,4617 lei/euro. Mircuri, cursul de referinta anuntat de Banca Centrala era de 4,4665 lei/euro.

Cursul de joi reprezinta o apreciere de 0,11%.

Moneda nationala a pierdut teren si in fata dolarului american, BNR anuntand un curs de referinta de 3,5544, in scadere cu 0,08% fata de sedinta anterioara, cu 3,5573 lei/dolar.

In luna august leul a recuperat 18 bani din pierderea inregistrata din cauza conflictelor politice. Miercuri, moneda nationala a inregistrat prima depreciere dupa sase zile de avant.

A fost cea mai lunga perioada de apreciere a leului.

Desi joi moneda nationala recupereaza din pierderea inregistrata in ziua anterioara, economistii cred ca vor mai exista fluctuatii pe pietele financiare.

"Cursul va fluctua in urmatoarea perioada, depinzand atat de sentimentul regional, cat si de cel politic. Fluctuatiile din perioada urmatoare vor fi mai modeste. Nu vad un curs leu/euro mai puternic de 4,40 pentru ca s-au deteriorat fundamentele economice. In plus, exista si un risc politic. Oricand pot reizbucni tensiunile politice care de fapt mocnesc", a declarat Melania Hancila, economist sef Volksbank.

Prognoza ING este mai pesimista, potrivit reprezentantilor bancii leul va ajunge pana la sfarsitul anului in jurul valorii de 4,85 lei/euro

"Prognoza noastra este una de depreciere, pana la finalul anului vom avea un curs de 4,85 lei/euro, in contextul in care ne asteptam ca tensiunea politica sa revina in atentia participantilor la piata valutara si consideram ca puterea de interventie a Bancii Centrale este oarecum limitata", a declarat Vlad Muscalu, economist sef ING Bank.

#curs valutar, #curs referinta BNR, #curs schimb valutar , #Curs valutar