Melania Hancila: Pana la sfarsitul saptamanii cursul ar putea ajunge la 4,65 lei/euro

Luni, 23 Iulie 2012, ora 15:27
1644 citiri
Melania Hancila: Pana la sfarsitul saptamanii cursul ar putea ajunge la 4,65 lei/euro

Cursul valutar ar putea ajunge la 4,65 lei/euro pana la sfarsitul saptamanii, crede economistul sef Volksbank. Situatia politica din Romania si deteriorarea monedei europene sunt motivele care explica deprecierea leului.

"Este posibil sa se mai deprecieze moneda nationala, dar nu cred ca in mod major, insa aceste riscuri de depreciere vin si din partea factorilor externi. Dupa cum vedem, sentimentul fata de zona euro s-a deteriorat si continua sa se deterioreze, euro atinge noi minime si acesta ar putea fi un factor de slabiciune in continuare a leului.

Deci este posibil sa mai vedem si o continuare a acestui trend. Totusi, astazi volumele au fost scazute in prima parte de tranzactionare si nu pare sa aiba foarte multa forta si pana la urma, riscurile sunt mai degraba de depreciere saptamana aceasta, inainte de referendum. Evolutia din aceasta saptamana tine foarte mult de nivelul pana la care il lasa Banca Nationala sa mearga. Ar putea ajunge pana la 4,65 lei", a declarat Melania Hancila pentru Business24.

Cursul de referinta anuntat luni de BNR este de 4,6009 lei/euro, un nou maxim istoric inregistrat de moneda unica, in crestere cu 0,35% fata de sedinta precedenta, cand euro a fost cotat la 4,5848 lei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#curs valutar leu euro, #curs valutar estimari, #curs valutar economist sef Volksbank , #Curs valutar