Moneda americana scade dupa anuntul FED: Vezi cursul valutar dolar/euro

Joi, 26 Ianuarie 2012, ora 08:51
3132 citiri
Moneda americana scade dupa anuntul FED: Vezi cursul valutar dolar/euro

Dolarul resimte decizia FED de a mentine ratele dobanzii de politica monetara scazute pana la sfarsitul anului 2014, fiind in pericol de a se deprecia fata de euro.

Yenul a inregistrat pierderi fata de moneda europeana pentru ultimele trei zile consecutive, in timp ce euro s-a redus inainte de discutiile de joi privind datoria Greciei, noteaza Bloomberg.

Dolarul din Noua Zeelanda s-a apreciat in ultimele patru zile, chiar dupa ce banca centrala a anuntat ca va pastra rata dobanzii de referinta la un nivel scazut.

"Promisiunea FED privind relaxarea dobanzii de politica monetara a amplificat sentimentul de risc. La vanzare, dolarul este posibil sa continue sa se vanda sub nivelul de pana acum, iar yenul ar putea sa se deprecieze, de asemenea", a delarat Kengo Suzuki, directorul departamentului de obligatiuni externe al Muzuho Securities(Tokyo).

Cursul valutar dolar/euro era de 1,3108 la ora 12:04 in Tokyo de la 1,3106 dolari in New York, in cursul zilei de miercuri.

Moneda Japoniei a scazut cu 101,98 yen/euro, ajungand la cel mai slab nivel din decembrie. Yenul a scazut si fata de dolar de la 77,78 la 77,77 yen/dolar.

Indicele Asia Pacific MSCI a crescut cu 0,7% in urma unui avans al indicelui Standar&Poor 500 care a crescut cu 0,9% in cursul zilei de miercuri.

FED isi schimba previziunile

"Conditiile economice justifica nivelul foarte scazut al ratei fondurilor federale pana in 2014", au precizat reprezentantii FED intr-o declaratie facuta miercuri la Washington. Anterior, FED promisese ca va mentine obiectivul de rata in vigoare pana la jumatatea anului 2013.

Banca Centrala a redus, de asemenea, previziunile de crestere economica din acest an de la 2,2% pana la 2,7%, in scadere de la o prognoza de 2,5-2,9%.

Produsul intern brut al SUA a crescut cu o rata anuala de 3% in cel de-al patrulea trimestru, in conformitate cu prognoza facuta de economisti.

Moneda euro a oprit un avans de trei zile pe fondul temerilor legate de acordul privind reducerea poverii datoriei Greciei, ca un mijloc de a stopa criza din regiune. Reprezentantii creditorilor privati se intorc joi la Atena pentru noi discutii.

#curs valutar dolar euro, #curs referinta euro, #curs valutar yen dolar, #rata dobanda referinta fed, #fed politica monetara , #Curs valutar