Ponta: Devalorizarea leului este mai mica decat monedele altor tari

Luni, 28 Mai 2012, ora 16:43
1450 citiri
Ponta: Devalorizarea leului este mai mica decat monedele altor tari

Seful Executivului, Victor Ponta, a declarat luni ca devalorizarea leului din ultima perioada este mai mica decat monedele altor tari cu o economie mult mai puternica decat a Romaniei.

Acesta a mentionat ca slabire cu 1,8% a leului romanesc este mica in comparatie devalorizarea altor monede, el dand ca exemplu Polonia si Ungaria, tari ce au ca moneda nationala zlotul, respectiv forintul.

"Leul nu trebuie salvat, leul s-a devalorizat cu 1,8%, de exemplu, zlotul intr-o economie mai puternica decat a Romaniei, in cea a Poloniei, s-a devalorizat cu 5%, forintul chiar mai mult decat leul", a declarat premierul.

"In ceea ce priveste strict cursul de schimb, este atributia Bancii Nationale si am spus tot timpul ca am incredere in capacitatea Bancii Nationale, impreuna cu Ministrul de Finante sigur ca da, care provine tot de la Banca Nationala, de a lua toate masurile necesare", a mai spus Ponta.

In opinia sa, problema Romaniei nu este straina de celelalte tari, acesta mentionand ca la nivelul Uniunii Europene se incearca remedierea acestei perioade dificile.

"Daca vorbim de problema economica, Romania nu a are o problema speciala separata, ci are o problema care exista la nivelul Uniunii Europene, ori tocmai asta trebuie sa dezbatem si asta vom si dezbate de altfel in aceasta saptamana cu sefii guvernelor din UE, care sunt masurile pe care Europa in ansamblu sau si implicit Romania trebuie sa le ia alaturi de cele prevazute in tratatul de guvernanta fiscala care inseamna o anumita disciplina si austeritate bugetara, dar alaturi de asta trebuie sa iei masuri concrete de crestere economica si de creare de locuri de munca", a conchis Seful Executivului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#devalorizare leu, #devalorizare monede , #Curs valutar