Popa, BNR: Nimeni nu stie unde va fi raportul euro/dolar in sase luni

Marti, 05 Iunie 2012, ora 17:00
1692 citiri
Popa, BNR: Nimeni nu stie unde va fi raportul euro/dolar in sase luni

Nu se poate estima unde va ajunge raportul euro/dolar in urmatoarele luni, factorul decisiv fiind Grecia.

"Dobanda la prima emisiune in dolari a fost de 6,75%, la a doua a fost 6,5%, deci oscileaza in jurul acestor niveluri si sa ne aducem aminte ca sumele au fost argumentate prin aceasta emisiune suplimentara cu cupon mai jos. Nimeni nu poate sa spuna unde va fi raportul euro/dolar in sase luni de zile.

Este foarte posibil sa vedem un euro mult mai tare daca in Grecia se formeaza o coalitie viabila care sa mentina angajamentele asumate de aceasta tara fata de troica, dupa cum este posibil sa vedem si un raport mult modificat", a spus Cristian Popa, viceguvernator al Bancii Nationale a Romaniei (BNR).

Faptul ca statul roman s-a imprumutat diversificat inseamna o balansare a accesului pe piete si tine de structura serviciului datoriei si de monedele in care aceasta este exprimata.

El crede ca strategia cea mai prudenta este de a nu depinde numai de o piata si de o moneda in imprumuturi, ci a avea acces si pe piata euro si pe piata dolarului SUA, dupa cum accesul pe piata interna continua.

BNR a organizat, marti, o conferinta cu tema "Elemente ale cadrului de analiza si prognoza al politicii monetare", ce face parte din ciclul Colocviilor Bancii Centrale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#curs euro dolar, #prognoze curs valutar , #Curs valutar