Prognoze Raiffeisen: Euro ajunge la 4,65 lei/unitate in martie

Marti, 11 Decembrie 2012, ora 17:10
1734 citiri
Prognoze Raiffeisen: Euro ajunge la 4,65 lei/unitate in martie

Analistii Reiffeisen Bank estimeaza, pentru luna martie 2013, o paritate leu-euro de 4,65 lei/euro, de la 4,536 lei pentru un euro, in decembrie 2012, in contextul evolutiilor de dupa alegerile parlamentare din 9 decembrie.

O analiza Raiffeisen Bank arata ca "tensiunea in relatiile dintre presedinte si alianta USL nu va face usoara formarea unui nou cabinet".

Rezultatele alegerilor parlamentare de duminica asigura o majoritate clara pentru USL, in jurul a 60 la suta, mult peste ce aratau sondajele, si care se va transforma intr-un numar mare de locuri in Parlament, potrivit Agerpres.

Rezultate alegeri parlamentare 2012 - Exit poll: USL castiga detasat

In urmatoarele zile, presedintele urmeaza sa anunte candidatul la postul de prim-ministru, dupa consultari cu partidele, (alianta USL il va propune pe Ponta).

Alaturi de aceasta, ramane fara raspuns o alta intrebare importanta privind viitoarele politici economice (programul de patru ani al USL este menit sa stimuleze cererea, dar pune o serie de riscuri in ceea priveste consolidarea fiscala).

"Credem ca ambele probleme ar putea avea ca efect o slabire leului, in mod deosebit daca negocierile cu FMI si Comisia Europeana de anul viitor privind proiectul de buget se vor dovedi dificile", arata analiza.

#curs valutar euro, #curs valutar Raiffeisen, #previziuni curs valutar 2013 , #Curs valutar