UniCredit: Incertitudinea va lovi in curs daca nu va trece noul Guvern

Vineri, 04 Mai 2012, ora 15:30
1354 citiri
UniCredit: Incertitudinea va lovi in curs daca nu va trece noul Guvern

Presedintele UniCredit Tiriac Bank, Dan Pascariu, a declarat vineri ca in cazul in care noul guvern nu va primi votul Parlamentului, atunci incertitudinea se va reflecta in cursul de schimb.

El a spus ca nu crede ca volatilitatea cursului din ultima perioada va afecta cresterea economica, pentru ca nu crede ca acest curs, la acest nivel, va fi mentinut o perioada lunga de timp.

Presedintele UniCredit Tiriac Bank a adaugat ca se asteapta la o revenire a cursului la valori de sub 4,4 lei/euro.

"Eu cred ca ceea ce se intampla anul acesta era inclus in analizele analistilor. E un an electoral cu volatilitatile firesti. Cred ca trebuie sa asteptam ce se va intampla dupa alegeri, in functie de deciziile care vor fi luate in urmatoarele sase luni. Insa nu am temeri in ceea ce priveste dobanzile sau cursul pe termen de un an", a mai spus Pascariu.

Moneda nationala a atins miercuri un nou minim istoric, de 4,4168 leu euro. Joi, cursul a coborat la 4,40 lei.

Ministrii propusi ai Cabinetului Ponta vor fi audiati luni dimineata de comisiile parlamentare, incepand cu ora 10.00, urmand ca plenul de investire a noului Guvern sa inceapa la ora 16.00.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Guvern curs de schimb, #incertitudine curs de schimb, #Guvern incertitudine piata monetara, #curs valutar Guvern Ponta , #Curs valutar