Poupet (BRD): Poate vom emite obligatiuni

Marti, 14 Februarie 2012, ora 15:12
1708 citiri
Poupet (BRD): Poate vom emite obligatiuni

BRD nu are nevoie de o majorare de capital in 2012, dar este posibil sa emita obligatiuni in functie de conditiile din piata, a declarat marti presedintele BRD, Guy Poupet.

"Nu este prevazut acest lucru chiar deloc. Nu avem nevoie pentru a ne desfasura activitatea, chiar daca in general in fiecare an cerem autorizarea AGA pentru a face o crestere de capital".

"Aceasta nu este prevazuta in cursul anului 2012. In schimb, vom continua sa ne diversificam sursele de finantare asa cum facem de obicei. Poate vom face emisiuni de obligatiuni, asa cum am procedat in trecut si pentru aceasta vom cere autorizarea AGA si studiem in permanenta posibiliatea de a proceda la emisiuni de obligatiuni", a declarat Guy Poupet.

El a mai spus ca se pregatesc pentru emisiuni de obligatiuni si pot face, dar legat de conditiile din piete, de chestiuni de pret, abosorbtie din piata sau de chestiuni de calendar.

De asemenea, presedintele director general al BRD a declarat ca nu sunt in concurenta cu titlurile de stat.

"Daca decidem sa facem o emisiune, este vorba de calendar si vom alege o fereastra care va facilita succesul emisiuni noastre. Asa se obisnuieste pentru toate emisiunile noastre, avem expertiza locala si internationala. Nu cred ca emisiunile de obligatini sunt in concurenta cu cele ale statului", a spus Guy Poupet.

BRD-Groupe Societe Generale a inregistrat anul trecut un profit net de 465 milioane lei (109,7 milioane euro), in scadere cu 7% fata de 2010.

Venitul net bancar a atins 3,227 miliarde lei, in scadere cu 9% fata de anul 2010, fiind afectat de declinul marjei nete de dobanda.

Volumul total al creditelor acordate clientelei a crescut cu 1,1% fata de anul 2010, pana la 33,5 miliarde lei.

#Guy Poupet obligatiuni BRD, #majorare capital BRD, #rezultate financiare BRD, #profit brd , #Sucursale banci