Presedintele Bancpost estimeaza profit pentru 2013

Miercuri, 12 Iunie 2013, ora 16:50
1694 citiri
Presedintele Bancpost estimeaza profit pentru 2013

Potrivit declaratiilor lui Anthony Hassiotis, presedinte executiv al Bancpost si al subsidiarelor Grupului Eurobank din Romania, Bancpost ar putea incheia anul acesta pe profit operational.

"Cred ca Bancpost va incheia anul pe profit operational. Nu pot sa prezic in momentul de fata ce provizioane vor fi, acestea fiind rezultatele unor imprumuturi rele" a declarat in cadrul unui summit bancar Anthony Hassiotis.

Presedinte Bancpost a facut publica si informatia creditului de 30 de milioane de euro, cel mai mare credit acordat anul acest de banca, fiind insa rezervat in a oferi mai multe informatii. El a precizat doar ca este vorba de un credit sindicalizat oferit unei companii care opereaza in sectorul de telecomunicatii.

Cu privire la posibilitatea ca pe piata din Romania sa intre alti jucatori, acesta a declarat ca este posibil, iar faptul ca in tara sunt prea multe banci nu inseamna ca nu poate sa mai intre si altcineva, daca se considera mai puternic si mai eficient.

In primul trimestru din 2013, Grupului Eurobank care controleaza Bancpost in Romania a inregistrat un profit net de 375 milioane de euro, comparativ cu pierderi de 358 milioane de euro in ultimele trei luni ale anului trecut.

#credit bancar, #Presedinte Bancpost, #Grupul Eurobank, #profit operational , #Profit