Bancpost: Nu restructuram de doua ori acelasi credit

Luni, 18 Ianuarie 2010, ora 10:17
2852 citiri
Bancpost: Nu restructuram de doua ori acelasi credit

Majoritatea facilitatilor acordate de banci clientilor cu probleme financiare expira in cursul acestui an, antreprenorii care nu s-au redresat apeland la procedura insolventei.

"Ca regula, am oferit o sansa clientilor pentru care am considerat ca merita sa facem efortul de a-i ajuta. Dar, in afara unor cazuri cu totul exceptionale, nu vom restructura de doua ori acelasi credit, pentru ca astfel i-am descuraja pe clientii buni sa mai plateasca ratele".

Bancile au acordat in 2009 diferite facilitati, de la perioade de gratie la reesalonarea datoriei sau chiar micsorarea dobanzii pentru clientii care se confruntau cu dificultati financiare temporare. Majoritatea acestor facilitati vor expira insa in 2010, iar cei care nu au reusit sa se redreseze s-ar putea confrunta cu perspectiva de a fi executati. De altfel, Bogza spune ca a observat in trimestrul al patrulea o crestere ingrijoratoare a numarului de proceduri de insolventa deschise.

"Avem in plan sa crestem cu doua cifre pe creditare, dispunem de resursele logistice, de lichiditate si de capitalul necesare, dar trimestrul al patrulea de anul trecut ne-a aratat ca va fi dificil sa il indeplinim. Ne-am izbit de o cerere bancabila foarte scazuta", a declarat Mihai Bogza, presedintele Bancpost.

Banca s-a concentrat mai ales pe zona finantarilor pentru companii, iar Bogza spune ca anul acesta se uita in special la firmele cu activitati de export, dar si la cele care ar putea sa fie implicate in proiecte publice de investitii in infrastructura.

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#bancpost, # credite, # restructurari, # bogza , #stiri Bancpost