Ce banci ofera credite pentru pensionari?

Marti, 05 Iulie 2011, ora 12:04
2187 citiri
Ce banci ofera credite pentru pensionari?

Desi sunt in cautare de noi clienti, institutiile de creditare se cam feresc sa acorde imprumuturi persoanelor de varsta a treia. Si pe buna dreptate, motivele sunt intemeiate avand in vedere ca batranii din Romania nu pot prezenta nici o garantie financiara.

Una din bancile care au o astfel de oferta pentru pensionari este Bancpost, aceasta facilitate acordandu-se numai in lei. Limita pare mai mult decat generoasa avand in vedere pensiile din Romania. Creditorul ofera o limita de pana la 3 pensii, dar nu mai mult de 15.000 de euro sau echivalentul in lei la cursul de schimb.

ATE Bank va acorda maximum 3 pensii nete, dar pana in maxim 10.000 de lei.

Ca la majoritatea acestor oferte desfasurarea descoperitului de cont este de 12 luni cu posibilitatea de prelungire. Daca vreti sa obtineti o suma mai mare de 10.000 de lei, va trebui sa garantati prin niste depozite colaterale, care trebuie constituite la ATE Bank.

Dobanda pe care o veti avea pentru acest descoperit de cont difera in functie de posibilitatea pe care o alegeti. Vreti creditul cu asigurare sau fara? Daca luati si o asigurare la el atunci dobanda este 15%, daca preferati fara, atunci aceasta este de 18%. Partea buna este ca dobanda este fixa.

Pensionarii au posibilitatea sa acceseze acest produs in situatia in care pensia este virata de catre Casa Teritoriala de Pensii direct intr-un cont curent deschis la ATE Bank Romania. Daca simtiti ca nu mai puteti gestiona cum trebuie intreaga suma banca accepta si reduceri partiale de plafon, daca este cazul.

Citeste mai multe pe Ziare.com.

#banci, #credit pensionari, #overdraft pensionari , #stiri Bancpost