Concurenta nu va interveni in fuziunea fondurilor gestionate de Eureko si Bancpost

Miercuri, 18 Martie 2009, ora 15:53
1775 citiri
Concurenta nu va interveni in fuziunea fondurilor gestionate de Eureko si Bancpost

Consiliul Concurentei a hotarat sa nu intervina in procesul de concentrare economica dintre Eureko Fond de pensii Administrat Privat si Bancpost Fond de Pensii administrat privat, a anuntat miercuri Eureko Pensii.

Conform deciziei trimise de Consiliul Concurentei catre Eureko Pensii, fuziunea dintre cele doua fonduri de pensii nu indeplineste conditiile cumulative prevazute de lege in acest sens, motiv pentru care procesul nu necesita aprobarea Consiliului, se arata in comunicat.

Potrivit dispozitiilor legii concurentei, sunt supuse controlului si trebuie notificate Consiliului Concurentei numai concentrarile economice care depasesc pragurile valorice prevazute de lege.

Aceste dispozitii sunt indeplinite daca cifra de afaceri cumulata a agentilor economici implicati intr-o operatiune de concentrare economica depaseste echivalentul in lei a 10 milioane euro si exista cel putin doi agenti economici implicati in operatiune care sa realizeze pe teritoriul Romaniei, fiecare in parte, o cifra de afaceri mai mare decat echivalentul in lei a 4 milioane euro.

In cazul celor doua fonduri mentionate, nu este indeplinita cea de-a doua conditie si anume ca fiecare companie implicata sa aiba o cifra mai mare decat echivalentul in lei a 4 milioane euro.

Eureko Pensii, al saselea jucator de pe piata pensiilor private obligatorii (pilon II), anuntase la sfarsitul lui februarie ca vrea sa preia si fondul KD Pensii, dupa ce anterior a cumparat fondul gestionat de Bancpost, urmand sa ajunga astfel pe locul al cincilea pe pilonul II.

#pensii, #pilon, #eureko, #bancpost, #fond, #pensii , #stiri Bancpost