Eureko Pensii nu exclude noi fuziuni pe piata pensiilor private obligatorii

Luni, 19 Iulie 2010, ora 16:13
1896 citiri
Eureko Pensii nu exclude noi fuziuni pe piata pensiilor private obligatorii

Eureko Pensii are ca obiectiv consolidarea pozitiei pe piata pensiilor private obligatorii (pilon II) si nu exclude noi achizitii pe acest segment daca oferta va fi una interesanta, a declarat luni directorul general al Eureko Pensii, Besim Jawad, informeaza NewsIn.

"Piata pensiilor private a trecut printr-un proces initial de consolidare. Daca vom avea sau nu un al doilea proces de consolidare depinde de impactul pe care l-ar avea o eventuala schimbare a regulilor loteriei sau aprobarea unei noi legi a pensiilor private. Pozitia Eureko este una stabila; nu excludem posibilitatea unei noi fuziuni in cazul in care aceasta oportunitate va aparea", a mentionat Jawad.

El a adaugat ca "fondul de pensii Bancpost a fost interesant pentru noi", facand referire la faptul ca fondurile de pensii private obligatorii administrate de Eureko Pensii si Bancpost Fond de Pensii au fuzionat in 2009.

Eureko Pensii a preluat prin absorbtie fondul gestionat de Bancpost, consolidandu-si astfel pozitia pe piata pensiilor private obligatorii (Pilonul II).

Eureko Pensii a mai preluat si fondul de pensii al slovenilor de la KD in 2010.

Directorul general al Eureko Pensii a mai spus ca mandatul sau se va incheia in perioada imediat urmatoare, urmand sa fie inlocuit la conducerea companiei de Radu Bragarea, directorul de operatiuni al Alico Asigurari (fosta AIG Life).

Compania ocupa locul al saselea pe piata pensiilor private obligatorii (pilon II), cu active nete de 182,48 milioane lei la sfarsitul lunii iunie si 357.025 de clienti.

Pe pilonul III, Eureko Pensii administreaza fondul Eureko Confort, cu 3.142 de clienti si active nete de 940.716 lei.

Pe piata pensiilor private obligatorii (pilon II) au ramas noua fonduri de pensii, fata de 18 cate erau in toamna lui 2007, la startul campaniei de atragere de participanti.

#Eureko Pensii private active fuziuni , #stiri Bancpost