Finantele confirma: HSBC, Deutsche Bank si EFG vor intermedia emisiunea de euroobligatiuni

Marti, 08 Septembrie 2009, ora 18:49
1551 citiri
Finantele confirma: HSBC, Deutsche Bank si EFG vor intermedia emisiunea de euroobligatiuni

Ministerul Finantelor Publice (MFP) a confirmat marti ca a selectat HSBC, Deutsche Bank si EFG Eurobank pentru a asigura plasarea si distributia catre investitori a emisiunii de euroobligatiuni pe care statul roman vrea sa o lanseze la finalul acestui an sau in anul viitor, precizeaza NewsIn.

Luni, agentia NewsIn a anuntat in exclusivitate ca HSBC, Deutsche Bank si EFG Eurobank Ergasias/Bancpost au intrat in discutiile finale cu MFP pentru selectarea bancilor care vor administra emisiunea de eurobonduri pe care Romania intentioneaza sa o lanseze.

Finantele precizeaza ca emisiunea de euroobligatiuni are o valoare indicativa cuprinsa intre 500 milioane euro si 1,5 miliarde euro, cu o maturitate cuprinsa intre 5 si 7 ani, iar valoarea finala a acesteia va fi stabilita, in functie de conditiile existente in piata si de necesitatile de finantare ale bugetului de stat.

Secretarul de stat in MFP, Bogdan Dragoi, a explicat ca, la jumatatea lunii septembrie, autoritatile impreuna cu bancile selectate vor putea demara road-show-uri, intalniri de promovare pe plan international a emisiunii de euroobligatiuni.

"Spre finalul lunii septembrie si in octombrie vom incepe sa monitorizam permanent conditiile si putem iesi oricand in piata, in functie de evolutia acestora", a mai spus Dragoi.

Compania lui Trump debutează pe bursă. Evaluarea de 9 miliarde pare exagerată, spun unii experți
Compania lui Trump debutează pe bursă. Evaluarea de 9 miliarde pare exagerată, spun unii experți
Trump Media, compania fostului președinte american Donald Trump, care deţine reţeaua de socializare Truth Social, debutează marţi, 26 martie, la bursă, pe piaţa NASDAQ, transmite CNBC....
#finante, #banci, #bani, #actiuni, #obligatiuni, #euroobligatiuni , #stiri Bancpost