HSBC, Deutsche si EFG/Bancpost ar putea administra 1,5 miliarde de euro de la stat

Luni, 07 Septembrie 2009, ora 16:23
1631 citiri
HSBC, Deutsche si EFG/Bancpost ar putea administra 1,5 miliarde de euro de la stat

HSBC, Deutsche Bank si EFG Eurobank Ergasias/Bancpost au intrat in discutiile finale cu Ministerul Finantelor Publice (MFP) pentru selectarea bancilor care vor administra emisiunea de eurobonduri pe care Romania intentioneaza sa o lanseze, au declarat pentru NewsIn surse bancare.

In urma discutiilor tehnice purtate luni, MFP va lua decizia finala privind alegerea lead-managerilor care vor administra emisiunea de eurobonduri, au mai precizat sursele citate. 

Potrivit declaratiilor facute recent de secretarul de stat Bogdan Dragoi, Finantele vor selecta 2 sau 3 banci din cele 10 institutii financiare de pe lista scurta a MFP: Barclays Capital, Citibank N.A., Credit Suisse, Deutsche Bank AG, EFG Eurobank Ergasias SA si Bancpost SA, Erste Bank si Banca Comerciala Romana SA, HSBC Group, ING, Societe Generale, Unicredit. 

Finantele planuiesc, posibil pana la finalul acestui an, o emisiune de eurobonduri cu un volum cuprins intre 500 milioane si 1,5 miliarde euro, cu o maturitate cuprinsa intre 5 si 7 ani.

Dragoi a explicat ca, la jumatatea lunii septembrie, autoritatile impreuna cu bancile selectate vor putea demara road-show-uri, intalniri de promovare pe plan international a emisiunii de euroobligatiuni. 

"Spre finalul lunii septembrie si in octombrie vom incepe sa monitorizam permanent conditiile si putem iesi oricand in piata, in functie de evolutia acestora", a mai spus Dragoi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#HSBC, # Deutsche, #EFG/Bancpost, #miliarde, #euro, #stat, #finante , #stiri Bancpost