Plata taxelor si a impozitelor se va face prin internet banking

Joi, 18 August 2011, ora 11:41
2020 citiri
Plata taxelor si a impozitelor se va face prin internet banking

Romanii vor putea sa-si plateasca impozitele, taxele si amenzile prin internet banking sau la ghiseele bancilor, fara perceperea de comisioane bancare, anunta NewsIn. 

"Ministerul Finantelor Publice a dezvoltat, in colaborare cu institutiile de credit, un sistem simplificat pentru plata impozitelor si taxelor, in relatia cu bugetul general consolidat, pentru persoanele fizice care sunt clienti ai acestora, fara perceperea de comisioane bancare", potrivit MFP.

Sistemul va fi operational, incepand din 18 august, pentru clientii Bancii Comerciale Romane, urmand ca din luna septembrie sa fie operational si pentru clientii CEC si Bancpost. Cele trei institutii de credit vor oferi servicii pentru aproximativ opt milioane de clienti persoane fizice.

Sistemul simplificat pentru plata impozitelor si taxelor a fost dezvoltat in colaborare cu institutiile de credit.

"Cetatenii pot accesa serviciile acestui sistem prin internet banking sau la ghiseele bancilor utilizand o aplicatie, pusa la dispozitie de MFP, cu ajutorul careia pot completa documentul de plata. Acest sistem ofera posibilitatea cetatenilor de a plati impozite si taxe, respectiv impozitul pe veniturile din cedarea folosintei bunurilor, taxe consulare, impozitul pe cladiri, terenuri si mijloace de transport etc, inclusiv amenzi, catre orice primarie, indiferent de judetul in care aceasta este localizata", se arata in comunicatul MFP.

De asemenea, prin intermediul acestui sistem simplificat cetatenii pot obtine informatii legate de tipul obligatiilor de plata si institutiile publice beneficiare fara a mai fi necesar sa cunoasca toate detaliile legate de coduri IBAN ale conturilor de venituri bugetare sau coduri fiscale ale institutiilor publice.

Aceasta aplicatie va fi pusa la dispozitia cetatenilor si pe site-ul www.mfinante.ro.

”Taxa pe soare” va fi abrogată prin OUG. Ce propune Ministerul lui Sebastian Burduja
”Taxa pe soare” va fi abrogată prin OUG. Ce propune Ministerul lui Sebastian Burduja
Ministerul Energiei va propune abrogarea printr-o ordonanţă de urgenţă a „taxei pe soare” pentru prosumatori, a anunţat ministrul PNL Sebastian Burduja. Liberalul a adăugat că această...
#impozite, #taxe, #comisioane bancare, #internet banking , #stiri Bancpost