Ratingul Bancpost, redus de Fitch

Joi, 20 August 2009, ora 15:39
1425 citiri
Ratingul Bancpost, redus de Fitch

Agentia de evaluare financiara Fitch Ratings a confirmat joi ratingul 'BBB' al creditelor pe termen lung in moneda straina al bancii Bancpost insa a redus ratingul individual al bancii, de la 'D' la 'D/E', conform unui comunicat emis de Fitch si preluat de NewsIn.

Fitch a mai confirmat ratingul 'F3' al creditelor pe termen lung in moneda locala si ratingul 2, de suport.

Ratingurile pentru creditele pe termen lung si de suport indica sprijinul potential pe care Bancpost l-ar putea primi de la actionarul majoritar, grupul elen EFG Eurobank Ergasias S.A., in cazul in care va fi nevoie.

Reducerea ratingului individual este cauzata de impactul sporirii provizioanelor asupra capitalizarii, care a fost deja sustinuta in 2009 prin doua injectii de capital.

Fitch crede insa ca nivelul capitalizarii este in continuare solid insa nu exclude necesitatea unor noi injectii de capital in cazul deteriorarii mediului operational.

Avansul creditarii, in cazul bancii, a incetat in 2008, din cauza inrautatirii mediului operational. Marja profitului obtinut din dobanzi continua sa se micsoreze, ceea ce reflecta o crestere a costurilor de finantare, ce vor continua sa puna presiune asupra profitabilitatii bancii, pe termen scurt.

Banca a implementat masuri drastice de reducere a costurilor, insa este foarte posibil ca profitabilitatea operationala sa ramana scazuta, pe termen scurt, din cauza creditelor neperfomante.

De asemenea, agentia de evaluarea indica o deteriorare a calitatii activelor, din cauza crizei financiare. La finele lui 2008, banca ocupa a opta pozitie in ceea ce priveste marimea activelor.


Vezi curs valutar BNR la zi pentru euro, dolar si alte valute



Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#bancpost, #fitch, #rating , #stiri Bancpost