SIF Oltenia a vandut actiunile Bancpost

Joi, 11 Iunie 2009, ora 12:31
2432 citiri
SIF Oltenia a vandut actiunile Bancpost

Decizia SIF Oltenia de vanzare a pachetului de actiuni Bancpost catre actionarul majoritar al bancii, EFG Eurobank, a fost determinata in principal de faptul ca, in ultimii ani, banca nu a distribuit dividende, a declarat pentru NewsIn Florian Buzatu, membru in Consiliul de Administratie al SIF5. 

"Am luat aceasta hotarare in principal din cauza ca nu am primit dividende in ultimii ani", a spus Buzatu, membru in CA si director in cadrul SIF Oltenia.

SIF Oltenia (SIF5) si-a vandut pachetul de actiuni detinut la Bancpost, reprezentand 3,49% din capitalul social al bancii, precum si un pachet de actiuni in curs de a fi emise, in urma capitalizarii primelor de emisiune, a anuntat joi societatea de investitii.

SIF Oltenia va incasa in urma iesirii din actionariatul bancii 12,15 milioane euro, in doua transe.

Astfel, societatea va primi 9 milioane euro in maximum trei zile de la semnarea contractului de vanzare-cumparare, diferenta urmand sa fie virata pana cel tarziu in 15 septembrie.

SIF Oltenia a cedat cele 57,76 milioane de titluri existente, aferente participatiei de 3,49%, si un pachet de 18,65 milioane actiuni in proces de a fi emise.

Bancpost este controlata de grupul elen EFG Eurobank, care detine 84,73% din capitalul social, in vreme ce SIF Banat-Crisana (SIF1), SIF Moldova (SIF2), SIF Transilvania (SIF3) si SIF Oltenia (SIF5) detineau cumulat aproape 14% din actiunile bancii.

Grupul financiar elen EFG Eurobank, actionarul majoritar al Bancpost, a obtinut in primul trimestru din 2009 o pierdere neta de 4,1 milioane euro din afacerile din Romania.

Activele totale gestionate de grup in Romania se ridicau la sfarsitul primului trimestru din acest an la 6,066 miliarde euro, in crestere cu 35% fata de 31 martie 2008, cand se situau la 4,491 miliarde euro. 

Compania lui Trump debutează pe bursă. Evaluarea de 9 miliarde pare exagerată, spun unii experți
Compania lui Trump debutează pe bursă. Evaluarea de 9 miliarde pare exagerată, spun unii experți
Trump Media, compania fostului președinte american Donald Trump, care deţine reţeaua de socializare Truth Social, debutează marţi, 26 martie, la bursă, pe piaţa NASDAQ, transmite CNBC....
3 aspecte și bune practici de avut în vedere atunci când investești la bursă
3 aspecte și bune practici de avut în vedere atunci când investești la bursă
Investițiile la bursă pot fi o modalitate eficientă de a-ți crește veniturile și de a-ți atinge obiectivele financiare pe termen lung, însă este recomandat să ai în vedere câteva...
#actiuni, #dividende, #investitii, #societate , #stiri Bancpost