Bancile britanice, bonusuri de 5 mld de lire sterline in S1

Luni, 19 Iulie 2010, ora 09:25
1176 citiri
Bancile britanice, bonusuri de 5 mld de lire sterline in S1

Marile banci din Marea Britanie au pus deoparte in primele sase luni ale anului fonduri de peste cinci miliarde de lire sterline pentru acordarea de bonusuri, in pofida climatului economic dificil si a indemnurilor la cumpatare, potrivit cotidianului britanic The Guardian, informeaza Mediafax.

Cele trei mari institutii de credit din Marea Britanie, HSBC, Royal Bank of Scotland si Barclays, vor incepe raportarea rezultatelor financiare din luna august. 

Reprezentantii bancilor se vor intalni luni cu Mark Hoban, secretarul de stat in Trezoreria britanica, care le-a cerut saptamana trecuta sa arate aceeasi retinere care este ceruta si populatie.

Printre bancherii importanti care se vor intalni cu Hoban se numara reprezentanti ai Goldman Sachs, Deutsche Bank, Morgan Stanley, Credit Suisse, Royal Bank of Scotland si Barclays Capital.

Banca americana JPMorgan a pus deoparte 5,8 miliarde de dolari pentru plata bancherilor diviziei de investment banking in primul semestru.

Citigroup si Bank of America au publicat date privind cheltuielile salariale la nivelul tuturor operatiunilor, de 12,1 miliarde de dolari, respectiv 17,9 miliarde de dolari.

#banci, #britanice, #bonsuri, #criza , #stiri Bank of America